Γιάννης Τόλιος από Ηλεία: Οι Ευρωεκλογές-ευκαιρία για μήνυμα οργής, αγώνα, ελπίδας

897
Ηλεία

 

Ο Γιάννης Τόλιος, υποψήφιος Ευρωβουλευτής της «Λαϊκής Ενότητας-Μετώπου Ανατροπής», μετά το πέρας της διήμερης περιοδείας σε Αμαλιάδα, Ορεινή Ηλεία και Πύργο Ηλείας, σε συνέντευξη τύπου στα τοπικά «μέσα ενημέρωσης» στο Διοικητήριο του Πύργου, δήλωσε ότι «οι Ευρωεκλογές, αποτελούν ευκαιρία να στείλει ο ελληνικός λαός μήνυμα οργής και αγώνα, κατά των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, καθώς και μήνυμα ελπιδοφόρας προοπτικής».!

Ειδικότερα σημείωσε, ότι «το ευρωπαϊκό οικοδόμημα της ΕΕ και της Ευρωζώνης, περάνει βαθιά κρίση και κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση από τα ζωτικά συμφέροντα των λαών και εργαζόμενων. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές και οι αντιδημοκρατικές δομές της ΕΕ και του Ευρω-συστήματος, αποτελούν την βασική αιτία, της εντεινόμενης ανισοκατανομής του εισοδήματος, των κοινωνικών και περιφερειακών ανισοτήτων, της απόκλισης αντί σύγκλισης των οικονομιών, της αποδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων, της αυξανόμενης ανεργίας, του πολιτικού αυταρχισμού και πάνω απ’ όλα τη συρρίκνωση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας, ιδιαίτερα των μικρότερων χωρών.!

Η βαθιά κρίση του «ευρωπαϊκού οικοδομήματος» αναγνωρίζεται βέβαια και από τις κυρίαρχες ευρωπαϊκές ελίτ (Βρυξελών, Βερολίνου, Παρισιού, κλπ), οι οποίες κάνουν σχέδια «βελτίωσης», «μεταρρύθμισης», «περισσότερης ΕΕ», κά, χωρίς όμως να αμφισβητούν το νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα της, αλλά αντίθετα επιδιώκουν ενίσχυση του. Ωστόσο το αντιδημοκρατικό οικοδόμημα της ΕΕ και των «πυλώνων» της Ευρωζώνης (ΕΚΤ, Δημοσιονομικό Σύμφωνο, ΕΜΣ, Τραπεζική Ενοποίηση κά), δεν αλλάζει με μικροβελτιώσεις και μεταρρυθμίσεις επ’ ωφελεία λαών και εργαζόμενων. Μόνο η αποδέσμευση από την Ευρωζώνη και η ρήξη με τις πολιτικές της ΕΕ, αποτελεί ελπιδοφόρα λύση, για άνοιγμα της φερέγγυας συνεργασίας μεταξύ ευρωπαϊκών χωρών, στη βάση της ισοτιμίας, του αμοιβαίου οφέλους και σεβασμού της κυριαρχικής βούλησης των λαών.!

Η Ελλάδα κι ο ελληνικός λαός έχουν «πικρή» πείρα από τη συμμετοχή στην ΕΕ και στο «Ευρώ». Η ένταξή εμφανίστηκε αρχικά από την άρχουσα τάξη και τις ευρωπαϊκές ελίτ, ως ιστορική ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη, ευημερία, εισοδηματική και κοινωνική σύγκλιση, αλληλεγγύη, κά. Δέκα χρόνια τώρα με τις πολιτικές Μνημονίων, έχουμε διαρκή φτωχοποίηση, συντριβή μισθών και συντάξεων, εκρηκτική ανεργία, παραγωγική παρακμή, κά. Το δημόσιο χρέος στο όνομα του οποίου επεβλήθησαν τα Μνημόνια, αντί για μείωση έχει αύξηση (από 127% του ΑΕΠ το 2009, ανέβηκε στις αρχές 2019 στα 181% του ΑΕΠ, ή 335 δις €).

Όλες οι κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαετίας και τα αντίστοιχα κόμματα που τις στήριξαν (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, κά), έχουν τεράστιες ευθύνες για την εμμονή στην πολιτική «Λιτότητας και Επιτροπείας». Εν όψει μάλιστα των Ευρωεκλογών, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, στη βάση επί μέρους διαφορών, κυρίως διακηρυκτικού χαρακτήρα, ζητούν από τον ελληνικό λαό «καθαρή εντολή» για να συνεχίσουν την ίδια πολιτική «Λιτότητας και Επιτροπείας», κερδίζοντας ως λάφυρο τη νομή της εξουσίας. Ταυτόχρονα προσπαθούν με «προεκλογικές υποσχέσεις» να αποσπάσουν την ψήφο του.!

Η «Λαϊκή Ενότητα-Μέτωπο Ανατροπής», καλεί τον ελληνικό λαό να στείλει από τις κάλπες των Ευρωεκλογών, μήνυμα οργής, αγώνα και «ελπιδοφόρα εντολή», για ανατροπή των πολιτικών «Λιτότητας και Επιτροπείας», στέλνοντας ισχυρή εκπροσώπιση στην Ευρωβουλή, ως πρώτο βήμα, αλλαγής των πολιτικών συσχετισμών, για ανάλογη ισχυρή παρουσία στην Ελληνική Βουλή στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, ώστε να ανοίξει ο δρόμος σε μια ελπιδοφόρα προοπτική για το λαό, τη νεολαία και τη χώρα.

Στήριξη στη «Λαϊκή Ενότητα-Μέτωπο Ανατροπής» σημαίνει, φιλολαϊκή έξοδο από την κρίση, βαθιά δραγραφή χρέους, στήριξη της αγοραστικής δύναμης μισθών και συντάξεων, αποκατάσταση θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων, παραγωγική ανόρθωση της οικονομίας, αύξηση δημοσίων επενδύσεων, αύξηση απασχόλησης και μείωση ανεργίας, αύξηση αγροτικού και λαϊκού εισοδήματος, προστασίας της α’ κατοικίας, εφαρμογή «σεισάχθειας» στα χρέη λαίκών νοικυριών, αύξηση κοινωνικών δαπανών, δραστική μείωση υπερ-φορολόγισης μικρο-μεσαίων εισοδημάτων, πάταξης λαθρεμπορίου και φοροδιαφυγής «εχόντων», κά.

Πάνω απ’ όλα, η στήριξη της «Λαϊκής Ενότητας-Μετώπου Ανατροπής» αποτελεί αποφασιστικό βήμα για ανάκτηση της χαμένης «εν πολλοίς», εθνικής και λαίκής κυριαρχίας, για να γίνει ο ελληνικός λαός, κύριος και νοικοκύρης στον τόπο του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας