Κλείνει η Εντατική του ΝΙΜΤΣ λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού!

2219
νιμτσ
Kινητοποιήσεις στο ΝΙΜΤΣ καθώς κλείνουν έξι κλίνες ΜΕΘ.

Αποδυναμώνεται περαιτέρω το ευαίσθητο πεδίο των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο σύστημα δημόσιας υγείας. Όπως καταγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ – με την υποστήριξη της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ)- κλείνει άμεσα η ΜΕΘ του β’ ορόφου του νοσοκομείου, δυναμικότητας 6 κλινών, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

Επικαλούνται οι εργαζόμενοι σχετική γραπτή ενημέρωση που είχε γίνει από τον διευθυντή της ΜΕΘ τέσσερις μήνες νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 19 Φεβρουαρίου, προς τον Γενικό Διευθυντή του νοσοκομείου ότι δεν υπάρχουν γιατροί για τη στελέχωση της ΜΕΘ.

Το Σωματείο καταλογίζει στον Γενικό Διευθυντή Συντονιστή του νοσοκομείου ότι δεν προέβη όπως όφειλε στην αναπλήρωση των εντατικολόγων που αποχωρούσαν από τη μονάδα.

Στις 16 Μαϊου, στη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης των εργαζομένων, ο Γενικός Διευθυντής δεσμεύτηκε, σύμφωνα με το σωματείο, πώς μέχρι τις 20 Μαϊου θα έχει διευθετήσει το ζήτημα του προσωπικού ώστε να λειτουργήσουν οι 6 κλίνες της ΜΕΘ.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν στη σημερινή καταγγελία τους οι εργαζόμενοι, αυτό δεν συνέβη και το αποτέλεσμα είναι μοιραίο για τη λειτουργία της ΜΕΘ, όπως και για το νοσοκομείο και το σύστημα υγείας γενικότερα.

Για τον λόγο αυτό το Σωματείο προγραμμάτισε τρίωρη στάση εργασίας αύριο και μεθαύρθιο, από τις 8πμ έως τις 11πμ, ζητώντας να καλυφθούν άμεσα οι κενές θέσεις των ιατρών στη ΜΕΘ του ΝΙΜΤΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας