Γερμανικό βραβείο στους «εξυπηρετικότατους» Τσίπρα και Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

1312
Τσίπρα και Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Γερμανικό βραβείο στους «εξυπηρετικότατους» Τσίπρα και Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Μπορεί να μην τους απονεμήθηκε, όπως σφόδρα επιθυμούσαν, το Νόμπελ Eιρήνης για την απαράδεκτη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά οι Γερμανοί φρόντισαν ώστε οι δυο πρόθυμοι των επιδιώξεων τους Τσίπρας και Ζάεφ να μην μείνουν παραπονούμενοι.

Το γερμανικό κρατίδιο της Έσσης ανακοίνωσε χθές την απόφαση του να τιμήσει με το τοπικό Βραβείο Ειρήνης για το έτος 2020 τους δυο πολιτικούς.

Τσίπρας και Ζάεφ, οι δυο αυτοί Βαλκάνιοι πολιτικοί γίγαντες, μπορεί να περίμεναν πολύ περισσότερα, εξυπηρετώντας τόσο ανυστερόβουλα τα σχέδια των ΗΠΑ και Γερμανίας, ωστόσο δεν αισθάνονται και άσχημα με την αναγνώριση των καλών υπηρεσιών προς τους προστάτες τους, που τους προσφέρει ένα γερμανικό κρατίδιο.

“Μικρό” το αντάλλαγμα αλλά από το ολότελα καλή και η Παναγιώτενα.

Όπως τους τόνισε ο πρόεδρος του γερμανικού κρατιδίου της Έσσης, Μπόρις Ράιν: «Χάρη σε εσάς τους δυο άνοιξε ο δρόμος για να καταστεί η Βόρεια Μακεδονία συμμαχικό μέλος του ΝΑΤΟ και κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Συγχαρητήρια Αλέξη Τσίπρα, μπορεί να παρέδωσες το «Μακεδονισμό» αποκλειστικά στα Σκόπια με όλους τους κινδύνους που μπορεί να υπάρξουν στο μέλλον για τη χώρα μας αλλά κέρδισες δια παντός την αιώνια ευγνωμοσύνη του ΝΑΤΟ του κυρίου Στόλτενμπεργκ και της Γερμανικής Ευρώπης.

Τώρα τον “Μακεδονισμό” των Σκοπίων αμφισβητεί η Βουλγαρία και μπορεί να τον αμφισβητήσει αποτελεσματικά αλλά από τη δική της σκοπιά, την δίκη της στρατηγική επιρροή στη γειτονική χώρα και για το δικό της όφελος. Οι εξελίξεις μπορεί να καταστούν ιδιαίτερα περίπλοκες και απρόσμενες σε βάρος της Ελλάδα!

Άρης Δημητρίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας