Β.Ιράκ: “Τα τουρκικά άρματα μάχης όμορφα ανατινάζονται”-Πολλοί Τούρκοι νεκροί και τραυματίες

5229
Πολλοί Τούρκοι νεκροί και τραυματίες

Δραματικές σκηνές εκτυλίσσονται στο Βόρειο Ιράκ καθώς ελικόπτερα του τουρκικού Στρατού μεταφέρουν δεκάδες Τούρκους τραυματίες.

Οι τουρκικές απώλειες στο Βόρειο Ιράκ μεγαλώνουν μέρα με την ημέρα, καθώς σε σφοδρή αντεπίθεση δυνάμεων του PKK οι Τούρκοι έχασαν μόλις σήμερα δύο άρματα μάχης Μ60 ενώ επίθεση με αντιαρματικούς πυραύλους δέχτηκε και μια βάση τους.

Μία εβδομάδα αποτυχημένης τουρκικής επιχείρησης

Σε λίγες ώρες, οι Τούρκοι κλείνουν μία εβδομάδα επιχειρήσεων με τα αποτελέσματα να είναι πενιχρά: Προσπαθούν να διεισδύσουν σε υπόγειες σήραγγες και περιοχές που είναι ναρκοθετημένες.

Δεν τα καταφέρνουν, οπισθοχωρούν και προσπαθούν ξανά μετά από μερικές ώρες με αεροπορική υποστήριξη. Το μοτίβο αυτό επαναλαμβάνεται συνέχεια

Τα δύο τουρκικά άρματα μάχης ανατινάχτηκαν στην πόλη Shiladzê στο προάστιο του Duhok. Δυνάμεις του PKK επιτέθηκαν σε μυστική τουρκική βάση κοντά στην πόλη Sheladize στο ιρακινό κουρδιστάν.

Από την επίθεση εκτός από την καταστροφή των δύο τουρκικών αρμάτων μάχης, σκοτώθηκαν και 3 Τούρκοι στρατιώτες ενώ πέντε ακόμη τραυματίστηκαν.

Το πρόβλημα για τους Τούρκους μεγαλώνει καθώς έρχονται αντιμέτωποι με δύο επιλογές: ή εμπλέκουν μεγαλύτερες χερσαίες δυνάμεις ή ακυρώνουν την επιχείρηση λέγοντας το κλασικό “πετύχαμε τους αντικειμενικούς σκοπούς μας”;

Ποιος σκοπούς όμως; Οι ίδιοι οι Τούρκοι μιλούν για 42 Κούρδους νεκρούς σε 7 ημέρες ενώ οι ίδιοι έχουν πάνω από 50. Πριν λίγο δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες από τις κηδείες Τούρκων στρατιωτών.

Στο μεταξύ, οι κουρδικές δυνάμεις συνεχίζουν να κυκλοφορούν ελεύθερα στις περιοχές. Το μόνο που έχουν καταφέρει οι Τούρκοι είναι να “βυθίζονται” περισσότερο στο βόρειο Ιράκ με το μέλλον να φαίνεται δυσοίωνο γι αυτούς.

Μόνο μεταξύ 27 και 29 του μήνα, δηλαδή μέσα σε 3 ημέρες απώλεσαν 21 στρατιώτες.

Δείτε βίντεο

Ο τουρκικός στρατός υπέστη μεγάλες απώλειες στο Νότιο Κουρδιστάν

Οι στρατιώτες έχουν μεταφερθεί με ελικόπτερα σε αρκετούς τριγύρω λόφους και προσπαθούν να διεισδύσουν στο σύστημα σήραγγας των ανταρτών, χρησιμοποιώντας άγνωστα χημικά όπλα.

Οι αντάρτες λειτουργούν σε μικρές μονάδες και πραγματοποιούν επιθέσεις ελεύθερων σκοπευτών και δολιοφθοράς εναντίων των τούρκων εισβολέων.

Η δήλωση ανέφερε, “Η κατοχική επίθεση που ξεκίνησε από το τουρκικό κράτος στις 23 Απριλίου 2021, στις περιοχές Μετίνα, Αβασίν και Ζαπ, στη ζώνη άμυνας της Medya συνεχίζεται. Οι μονάδες των ανταρτών έχουν πραγματοποιήσει εκτεταμένες ενέργειες κατά της εισβολής και επέβαλαν ισχυρά πλήγματα στους τούρκους στρατιώτες.”

Αβασίν

Σύμφωνα με δήλωση του HPG, οι αντάρτες πραγματοποίησαν αρκετές ενέργειες στο Αβασίν την Κυριακή. Μια τουρκική μονάδα στον Λόφο του Μάρτυρα Serdar στην περιοχή Mervanos χτυπήθηκε από κοντινή απόσταση, αφήνοντας έξι στρατιώτες νεκρούς και αρκετούς άλλους τραυματίες. Οι υπόλοιποι στρατιώτες εγκατέλειψαν τη θέση τους στο λόφο και υποχώρησαν.

Στον Λόφο Mamreşo, τα τουρκικά στρατεύματα χρησιμοποίησαν εκτεταμένα δηλητηριώδες αέριο καθώς προσπαθούσαν να διεισδύσουν σε ένα σύστημα σηράγγων των ανταρτών. Οι αντάρτες σταμάτησαν την τουρκική επιχείρηση με τακτικές σαμποτάζ. Τουλάχιστον τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν.

Στις 9:30 π.μ. τη Δευτέρα το πρωί, αντάρτες διείσδυσαν σε μια θέση των τουρκικών δυνάμεων στον Λόφο Piramit και κατέλαβαν όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό. Στην περιοχή σκοτώθηκαν τουλάχιστον τέσσερις τούρκοι στρατιώτες.

Ζαπ

Στην περιοχή Ζαπ, δύο τούρκοι στρατιώτες εισβολείς σκοτώθηκαν στο φαράγγι του Nerwê στις 23 Απριλίου. Οι υπόλοιποι στρατιώτες της μονάδας υποχώρησαν, αφήνοντας πίσω τα πτώματα τους.

Στις 25 Απριλίου, δύο στρατιώτες πυροβολήθηκαν από ελεύθερους σκοπευτές των γυναικών ανταρτών YJA-Star στην περιοχή Qela Bedewê. Δύο άλλες επιθέσεις των ανταρτών στην περιοχή οδήγησαν στο θάνατο τεσσάρων στρατιωτών.

Μετά τις ενέργειες, ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε την περιοχή Cîloyê Biçûk. Αργά το βράδυ, οι αντάρτες επιτέθηκαν σε ελικόπτερα τα οποία προσπαθούσαν να εισέλθουν στην περιοχή και τα ανάγκασαν να υποχωρήσουν.

Μετίνα

Στις 25 Απριλίου, τουλάχιστον ένας στρατιώτης σκοτώθηκε από ελεύθερο σκοπευτή του HPG στον Λόφο Zendura και ένας άλλος στρατιώτης σκοτώθηκε σε επιχείρηση δολιοφθοράς. Στις 26 Απριλίου, μια τουρκική στρατιωτική μονάδα στο Banê Şkeftê χτυπήθηκε από κοντινή απόσταση και σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας στρατιώτης. Τη Δευτέρα το πρωί, μια ανταρτική επίθεση στο Tepê Zendura άφησε πίσω της νεκρούς δύο τούρκους στρατιώτες.

Στις 23 Απριλίου, η τουρκική Αεροπορία πραγματοποίησε μαζικό βομβαρδισμό στην περιοχή Derarê. Στη συνέχεια, τούρκοι στρατιώτες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα στο Derarê, στον Λόφο Zendura και στο φαράγγι Koordine. Οι αντάρτες επιτέθηκαν τέσσερις φορές στα ελικόπτερα και τα ανάγκασαν να υποχωρήσουν.

Στις 24 Απριλίου, τα τουρκικά στρατεύματα αναπτύχθηκαν στον Λόφο του Μάρτυρα Dilber. Μία ημέρα αργότερα, στοχοποιήθηκαν από σκοπεύτρια των μονάδων YJA-Star, αφήνοντας έναν στρατιώτη νεκρό.

Στις 25 Απριλίου, πραγματοποιήθηκαν επτά ενέργειες δολιοφθοράς εναντίον των δυνάμεων κατοχής. Ο αριθμός των στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους είναι άγνωστος, ενώ οι τραυματίες μεταφέρθηκαν αργότερα με στρατιωτικά ελικόπτερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας