Βρετανία: Άρση της καραντίνας για ταξιδιώτες από Ελλάδα

877
βρετανία

Η Ελλάδα εξαιρέθηκε, τελικά, από την «κόκκινη λίστα» των χωρών οι ταξιδιώτες των οποίων τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα με το που φτάνουν στη Βρετανία.

Χθες Παρασκευή ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς, μιλώντας στο Radio 4 του BBC, ανέφερε πως η Ελλάδα δεν θα προστεθεί στον κατάλογο αυτών των χωρών εξαιτίας της απόφασης της χώρας να απαγορεύσει τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η Ελλάδα δεν θα περιληφθεί αρχικά στον κατάλογο επειδή έχει δηλώσει πως θα επανεξετάσει το δικό της σύστημα στις 15 Ιουλίου», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να υπάρξει αμοιβαιότητα με την Ελλάδα, πριν από τις 15 Ιουλίου και αυτό είναι ένα ζήτημα της ίδιας της Ελλάδας».

Η προηγούμενη απόφαση είχε προκαλέσει έκπληξη, δεδομένων των πολύ καλών επιδημιολογικών δεδομένων της χώρας μας και υπάρχει η αίσθηση ότι συνιστούσε αντίποινα στην απόφαση της Αθήνας να διατηρήσει σε ισχύ την απαγόρευση στις απευθείας πτήσεις από Βρετανία έως τις 15 Ιουλίου.

Χαρακτηριστικό είναι και το ότι εκτός «κόκκινης λίστας» βρίσκονται χώρες, οι οποίες μετρούν πολύ περισσότερα θύματα από τον νέο κορονοϊό, όπως η Ισπανία και η Ιταλία, αλλά και οι δύο μεγάλες οικονομίες του ευρώ, η Γερμανία και η Γαλλία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας