Βουλιάζουν οι ισχυρότερες οικονομίες της Ε.Ε, χαμηλά οι οικονομίες του Νότου.

1118
02

Μόλις στο 1,4% εκτιμάται η αύξηση του ΑΕΠ μέσα στο 2019 για ολόκληρη την Ε.Ε, ενώ οι μεγάλες οικονομίες της τελευταίας βουλιάζουν και ακροβατούν με την ύφεση.

Την ίδια ώρα ο ευρωπαϊκός Νότος βιώνει ρυθμούς ανάπτυξης κάτω από το 2% με την Ιταλία να γλείφει το μηδέν με ρυθμό 0,1%(!), την χειρότερη επίδοση εντός της Ε.Ε.

Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι η Γερμανία με ρυθμό 0,4% ερωτοτροπεί με την ύφεση και ακολουθούν Βέλγιο 1,1%, Σουηδία 1,1%, Βρετανία 1,3%, Γαλλία 1,4%, Φιλανδία 1,4%, Αυστρία 1,5%, Ελλάδα 1,8%

Ειδικά για την Ελλάδα ο ρυθμός 1,8% δείχνει στασιμοανάπτυξη και αναδεικνύει την παταγώδη αποτυχία της λεγόμενης “μεταμνημονιακής“περιόδου.

Στην κορυφή βρίσκονται χώρες όπως η Ιρλανδία με 5,6%, η Μάλτα με 5,0%, η Ουγγαρία με 4,6%, η Πολωνία και η Ρουμανία με 4,1%.

Ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης της Ε.Ε των 28 είναι βαλτωμένος  στο 1,4%, αναδεικνύοντας την Ε.Ε ως την περιοχή με την μικρότερη ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο, κάτι που συνεχίζεται επί πολλά χρόνια και τείνει να γίνει ταυτοτικό στοιχείο της Ε.Ε και ειδικότερα της Ευρωζώνης.

Η παταγώδης αποτυχία της νεοφιλελεύθερης Ε.Ε και ειδικότερα του ευρώ είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Infographic: Economic Growth Forecast For All EU Countries In 2019 | Statista

 

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας