Βαρυμπόμπη: Οργή κατοίκων με κυβέρνηση-Άφησαν τη φωτιά να καίει επί ώρα!

742
Οργή κατοίκων με κυβέρνηση

Αντιδήμαρχος Αχαρνών: Γιατί τα Canadair επιχειρούν τόσο αραιά και βρίσκονται στη Σκύρο; Λόγω θερμοκρασίας;

«Πρέπει να καεί η Ομόνοια για να έρθουν περισσότερα ελικόπτερα;»

Η φωτιά που ξεκίνησε στη Βαρυμπόμπη έχει κάψει ήδη τον οικισμό της Βαρυμπόμπης και καίει αυτή τη στιγμή τις Αδάμες, ενώ έχουν εκκενωθεί οι Θρακομακεδόνες και το Ολυμπιακό Χωριό. 

Η αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας είναι μέχρι στιγμής αναποτελεσματική με τους κατοίκους να φωνάζουν για την απουσία ικανών εναέριων και επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων.  Δεν υπάρχουν ισχυροί άνεμοι αλλά η φωτιά έχει λάβει ασύλληπτες διαστάσεις καθώς δεν βρήκε πουθενά “αντίσταση” και αποτελεσματική αντιμετώπιση

Οι κάτοικοι των περιοχών είναι έξαλλοι με την κυβέρνηση και την πυροσβεστική, καθώς δεν υπάρχουν εναέρια μέσα.

«Αφήσανε τη φωτιά ανεξέλεγκτη επί μία ώρα δεν υπήρχε τίποτα, μετά απο 1 ώρα στείλανε ένα αεροπλάνο και ένα ελικόπτερο. Χωρίς άνεμο», κατήγγειλε κάτοικος. 

Οργισμένοι οι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι ενημερώθηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή μετά τις απεγνωσμένες εκκλήσεις του Δημάρχου Αχαρνών έκαναν παρέμβαση στη ζωντανή σύνδεση της ΕΡΤ.

«Είναι απαράδεκτοι! Καίγονται σπίτια!» δήλωσαν δύο κάτοικοι που περνούσαν από το σημείο.

«Καιγόμαστε αβοήθητοι, μας στέλνουν ελάχιστα εναέρια μέσα! Τι πρέπει να γίνει να φτάσει η πυρκαγιά μέχρι την Ομόνοια;» είπε απελπισμένος ο Αντιδήμαρχος Αχαρνών Μ. Βρεττός, ο οποίος δήλωσε πως έχει καεί σχεδόν ολόκληρη η Βαρυμπόμπη.

Ο λόγος που δεν υπάρχουν Canadair είναι διότι αυτά έχουν μεταφερθεί στην Σκύρο! Και κάθε φορά πρέπει να πηγαίνουν μέχρι εκεί για ανεφοδιασμό καυσίμων! 

Ουδείς μπορεί να διανοηθεί τι θα γίνει το βράδυ όταν οι λιγοστές έστω πτήσεις των πυροσβεστικών αεροσκαφών θα σταματήσουν.

Όλο το μέτωπο της φωτιάς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας