Σάλος στους Ολυμπιακούς: Λευκορωσίδα οδηγήθηκε βίαια στο αεροδρόμιο για να απελαθεί

463
Λευκορωσίδα οδηγήθηκε βίαια στο
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, η 24χρονη σπρίντερ παραλίγο να πέσει θύμα απαγωγής λόγω δημόσιας κριτικής στους προπονητές της Ολυμπιακής ομάδας της Λευκορωσίας.
Μια απίστευτη καταγγελία έκανε η Λευκορωσίδα σπρίντερ, Κριστσίνα Τσιμανούσκαγια, η οποία ισχυρίζεται ότι οδηγήθηκε βίαια στο αεροδρόμιο του Τόκιο, προκειμένου να επιστρέψει στο Μινκ, έπειτα από κριτική που άσκησε στους προπονητές της Ολυμπιακής ομάδας της χώρας της.

 

Σύμφωνα με το Reuters, η όμορφη αθλήτρια παραλίγο να πέσει θύμα απαγωγής από δύο συνοδούς της αποστολής της πατρίδας της, καθώς οδηγήθηκε στο αεροδρόμιο του Τόκιο, παρά τη θέλησή της, για να πάρει εκτάκτως τον δρόμο της επιστροφής για τη Λευκορωσία.
Ο λόγος φέρεται να είναι το γεγονός ότι η 24χρονη, η οποία επρόκειτο να συμμετάσχει στα 200 μέτρα γυναικών αύριο Δευτέρα (02/8), άσκησε δημόσια κριτική στους προπονητές της Ολυμπιακής ομάδας της πατρίδας της.
Η Τσιμανούσκαγια αρνήθηκε ωστόσο να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο και ζήτησε τη βοήθεια της ιαπωνικής Αστυνομίας, όπως και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.
«Δεν θα επιστρέψω στη Λευκορωσία», ανέφερε σε μήνυμά της μέσω Telegram στο Reuters, το οποίο απευθύνθηκε στην Ολυμπιακή Επιτροπή της Λευκορωσίας, χωρίς ωστόσο να λάβει κάποια απάντηση για το περιστατικό.
Λίγο αργότερα και μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τα διεθνή ΜΜΕ, σε ανακοίνωσή της, υποστηρίζει ότι η απόφαση της επιστροφής της αθλήτριας στο Μινσκ, ελήφθη από τους γιατρούς λόγω της άσχημης ψυχολογικής της κατάστασης.
Την ίδια ώρα, όπως υποστηρίζει το συνδικαλιστικό όργανο των Λευκορώσων αθλητών, η Τσιμανούσκαγια αναμένεται να ζητήσει άσυλο στη Γερμανία ή την Αυστρία, καθώς «φοβάται να επιστρέψει» και δεν επιβιβάστηκε στην πτήση, η οποία έφυγε για την Κωνσταντινούπολη, παραμένοντας υπό την προστασία της τοπικής αστυνομίας στο Τόκιο.
Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της 24χρονης, το τεχνικό επιτελείο εισέβαλε σήμερα στο δωμάτιό της και της είπε να μαζέψει τα πράγματά της άρον – άρον.
Όπως υποστηρίζει, αυτό συνέβη επειδή μίλησε στο Instagtram για τη συμπεριφορά των προπονητών της Ολυμπιακής ομάδας.
«Τρία κορίτσια (οι Maria Zhodik, Anna Mikhailova και Kristina Mulyarchik) που επρόκειτο να συμμετάσχουν στο 4 x 400 δεν πέταξαν για το Τόκιο, επειδή δεν υπήρχαν αρκετά ντόπινγκ τεστ. Ο προπονητής με έβαλε στη σκυταλοδρομία, δίχως να το γνωρίζω. Μου είπε ότι ήταν απόφαση των ανωτέρων του. Αποδεικνύεται ότι τα πολύ κουλ αφεντικά μας αποφάσισαν τα πάντα, ως συνήθως, για εμάς. Τα έκαναν μαντάρα με τα κορίτσια που δεν είχαν αρκετά τεστ για να πετάξουν στους πρώτους τους Ολυμπιακούς της ζωή τους… Μπράβο» είπε.
Δείτε το μήνυμα της Τσιμανούσκαγια από το αεροδρόμιο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας