ΑΡΕΝ: Το… 3ο μνημόνιο διαψεύδει το υπ. Παιδείας και τα όσα λέει για μη αύξηση του ωραρίου εκπαιδευτικών

1767
απεργία

Στις 14 Αυγούστου του 2015 ψηφίστηκε το 3ο μνημόνιο (Νόμος 4336/2015), στο οποίο οι ελληνικές αρχές δεσμεύτηκαν «να ευθυγραμμίσουν τον αριθμό διδακτικών ωρών ανά μέλος του προσωπικού, καθώς και την αναλογία μαθητών ανά μέλος τάξη και ανά εκπαιδευτικό, με τις βέλτιστες πρακτικές των χωρών του ΟΟΣΑ, το αργότερο έως τον Ιούνιο του 2018».
Τι λέει ο ΟΟΣΑ;

Τι έγινε το 2013, με την αύξηση ωραρίου με υπουργό Αρβανιτόπουλο;

Έτη προϋπηρεσίας Ώρες διδασκαλίας μέχρι Απρίλιο ‘13 Νέες ώρες διδασκαλίας Αύξηση
0-6 21 23 +2
7-12 19 21 +2
13-20 18 20 +2
20+ 16 18 +2

Το 2013, χιλιάδες μόνιμοι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν τεχνητά υπεράριθμοι και χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί απολύθηκαν! Μια περαιτέρω αύξηση ωραρίου, θα καταστρέψει χιλιάδες θέσεις εργασίας στην εκπαίδευση, θα υποβαθμίσει περαιτέρω την παρεχόμενη εκπαίδευση!
Το 4ο μνημόνιο που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελεί την επικαιροποίηση όλων όσα έχουν υπογράψει αλλά και το βάθεμα της επίθεσης. Τα «παπαγαλάκια» στήνουν το παιχνίδι των δανειστών και της κυβέρνησης, διαρρέοντας πληροφορίες για τις αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις που θα προβεί το υπουργείο, αναστατώνοντας το σύνολο των εκπαιδευτικών. Το υπουργείο ανακοινώνει ότι «δεν υπάρχει καμία σκέψη για αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών», όπως δηλώνει βέβαια εδώ και δύο χρόνια ότι θα διορίσει μόνιμα εκπαιδευτικούς!
Καμία εμπιστοσύνη!
Το υπουργείο Παιδείας θα προσπαθήσει να ελαστικοποιήσει περαιτέρω και να εντατικοποιήσει ακόμα πιο πολύ την εργασία μας. Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου συνεχίζει την αντεκπαιδευτική πολιτική των προκατόχων του, Διαμαντοπούλου, Λοβέρδου και Αρβανιτόπουλου:

  • Συνεχώς μειούμενες δαπάνες για την εκπαίδευση
  • Απολύσεις αναπληρωτών, μηδενικοί διορισμοί
  • Δημιουργία τεχνητών πλεοναζόντων εκπαιδευτικών
  • Εντατικοποίηση των όρων εργασίας – κινητικότητα – ευελιξία μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Στόχος των νεοφιλελεύθερων και μνημονιακών πολιτικών της κυβέρνησης είναι ο εργαζόμενος,

  • ο εκπαιδευτικός προσαρμοσμένος στις απαιτήσεις της ελαστικής εργασίας και της υποχρεωτικής κινητικότητας, με μείωση του μισθολογικού του κόστους.
  • και ο μελλοντικός εργαζόμενος, ο μαθητής, με συμπίεση των ονείρων του και των κοινωνικών του προσδοκιών.

Το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, που έχει εξαγγείλει ο Γαβρόγλου, είναι η προεπικύρωση της ελαστικότητας της εργασίας και της ευελιξίας της αγοράς, για ολόκληρη την κοινωνία.
Ο εκπαιδευτικός γνωρίζει καλά, αυτή η κυβέρνηση είναι όλα όσα έχει υπογράψει! Η αύξηση ωραρίου ΔΕΝ θα γίνει και το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ θα μείνει στα χαρτιά γιατί το εκπαιδευτικό κίνημα δεν θα το επιτρέψει!

  • ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ!
  • ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ 2013. Κατάργηση όλων των νομοθετικών ρυθμίσεων που στόχο είχαν την υποκλοπή θέσεων εργασίας και την ελαστικοποίηση της εργασίας των μονίμων εκπαιδευτικών.
  • ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ (20 μαθητές ανά τμήμα κατ’ ανώτατο όριο στα Γυμνάσια και Λύκεια, 15 μαθητές στα ΕΠΑΛ και τις ομάδες προσανατολισμού του Λυκείου και 10 μαθητές ανά εκπαιδευτικό στα Εργαστήρια)
  • ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας