Από κοινού στα τάρταρα Τσίπρας και Μητσοτάκης!

2605
απαξίωση

Ό,τι και να κάνει η διαπλοκή και τα μίντια για να δώσουν την εντύπωση ότι στην πολιτική ζωή κουτσά-στραβά κυριαρχεί ένα είδος δικομματισμού ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, τα νούμερα των δημοσκοπήσεων, όσο και αν είναι ξεχειλωμένα, συντρίβουν αυτήν τη μυθολογία και αποτυπώνουν, όχι φυσικά πλήρως, ένα ρευστό πολιτικά κοινωνικό πεδίο που γυρίζει την πλάτη ταυτόχρονα σε Τσίπρα και Μητσοτάκη.

Στην έρευνα της ALCO για ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ο Τσίπρας συγκεντρώνει το 25% και ο Κυρ. Μητσοτάκης το 27%, ενώ το Κανένας υπερέχει συντριπτικά με 42% και το ΔΞ/ΔΑ 6%.

Ακόμα χειρότερα και για τους δύο στο ερώτημα ποιος μπορεί να αποκαταστήσει τις αδικίες των μνημονίων ο Τσίπρας συγκεντρώνει 19%, ο Μητσοτάκης 18%, ενώ το κανένας σπάει όλα τα ρεκόρ με 55% και το ΔΞ/ΔΑ 8%.

Αυτοί οι αριθμοί, παρ’ όλο που δεν αποτυπώνουν πλήρως την κοινωνική δυσφορία , είναι αδιάψευστοι για το κατάντημα του παιχνιδιού ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και το μεγάλο πολιτικό κενό που υπάρχει και το οποίο απαιτεί για να καλυφθεί με αξιοπιστία, εγνωσμένη εντιμότητα, βαθύ δημοκρατισμό, πατριωτικό πνεύμα και φυσικά μια ριζοσπαστική προοδευτική λογική, πράξεις και όχι απλώς λόγια και ένα ρεαλιστικό και ριζοσπαστικό εναλλακτικό πρόγραμμα.

Σ’αυτήν την ανάγκη μας έλεγαν κύκλοι της Αριστεράς ανταποκρίνεται η “Λαϊκή Ενότητα” με την ενωτική πολιτική της για ένα μέτωπο όλων των αριστερών, των προοδευτικών, των πατριωτικών δημοκρατικών αντισυστημικών δυνάμεων.

Αν όλες αυτές οι δυνάμεις δεν σπεύσουν έστω και αργά να καλύψουν αυτήν την μαύρη τρύπα, επειδή η πολιτική όπως και η φύση απεχθάνεται τα κενά, τότε η κάλυψη τους θα γίνει από πολιτικά εκτρώματα. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο!

ΥΓ. Και ενώ η πραγματικότητα είναι τραγική για Τσίπρα και Μητσοτάκη ξάφνου το γελοίο γκάλοπ και της ΜRB εκτοξεύει στο 37,1% το ποσοστό της ΝΔ και στο 27,6% του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνοντας το ρηθέν οι πελάτες μας έχουν πάντα δίκιο. Και αυτά για να μην προβούμε σε περαιτέρω σχόλια για την αξιοπιστία της εν λόγω έρευνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας