Νέο κόμμα ακροδεξιάς (ή «Δεξιάς χωρίς εκπτώσεις») από Καμμένο και Μπαλτάκο

1866
ακροδεξιάς

Ως μανιτάρια φυτρώνουν τα κόμματα της ακροδεξιάς, πρώτα ξαδερφάκια της «Χρυσής Αυγής», ή της «Δεξιάς χωρίς εκπτώσεις», όπως χαρακτηριστικά είπε ο Τ. Μπαλτάκος, συνιδρυτής, μαζί με τον Δ. Καμμένο, του νέου ακροδεξιού κόμματος που φέρει τον λίαν πρωτότυπο τίτλο «Δύναμη Ελληνισμού».

Η «Δύναμη Ελληνισμού» είναι η άλλη όψη της «Ελληνικής Λύσης» του Κυρ. Βελόπουλου, ενώ και τα δύο αποτελούν την άλλη εκδοχή του ΛΑ.Ο.Σ του Γ. Καρατζαφέρη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και τα τρία αυτά, μαζί και άλλα, ακροδεξιά κόμματα κάνουν κατάχρηση στο όνομά τους με τις λέξεις «ελληνική», «ελληνισμός», «ορθοδοξία»

Φυσικά, αποκρύπτουν ότι και τα τρία αυτά κόμματα και οι ηγέτες τους έχουν στηρίξει με νύχια και με δόντια τις μνημονιακές κυβερνήσεις Σαμαρά, Παπαδήμου και του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.

Όπως αποκρύπτουν, σαν τον διάολο το λιβάνι, τους κρουνούς της σκανδαλωδώς πλουσιοπάροχης χρηματοδότησής τους, η οποία στην περίπτωση της «Ελληνικής Λύσης» είναι τόσο προκλητική, ώστε να απαιτεί διεξοδική άμεση έρευνα από τις αρμόδιες φορολογικές οικονομικές και φορολογικές αρχές.

Το μνημονιακό παρελθόν και των τριών αυτών ακροδεξιών «αποφύσεων» είναι παρελθόν ανενδοίαστου ξεπουλήματος της χώρας, βαθιάς εξάρτησης και επιδρομής φτωχοποίησης του ελληνικού λαού, πράγματα που είναι εγγύηση για το ανθελληνικό και αντικοινωνικό τους μέλλον.

Αυτού του είδους τα κόμματα δημαγωγούν με τον «πατριωτισμό» και την «ορθοδοξία», αλλά σε όλες τις κρίσιμες στιγμές παίζουν προδοτικό ρόλο «Δούρειου Ίππου» και χρησιμοποιούν την ορθοδοξία για μεγαλεμπόριο και κερδοσκοπία.

Κ.Λ

Το σχετικό ρεπορτάζ

Το νέο κόμμα με τίτλο «Δύναμη Ελληνισμού» παρουσίασαν σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο πρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Καμμένος και ο γ.γ. Τάκης Μπαλτάκος.

«Η εθνική αναγκαιότητα της δημιουργίας ενός πραγματικά πατριωτικού κόμματος είναι αδήριτη» ανέφεραν, μεταξύ άλλων, ο κ. Καμμένος και ο κ. Μπαλτάκος, ενώ υποστήριξαν ότι «το σημερινό πολιτικό προσωπικό είναι χαμηλής στάθμης και οι πολιτικοί με όραμα έχουν εκλείψει».

Το όραμα του κόμματος είναι «η καταχώρηση και η μεταλαμπάδευση της ελληνικής παιδείας και η διάχυση του ελληνικού πολιτισμού και της Ορθοδοξίας» πρόσθεσαν και σημείωσαν ότι η στρατηγική του κόμματος θα έχει ως συνισταμένη «την εθνική ανεξαρτησία με τις υφιστάμενες διεθνείς συνεργασίες, χωρίς την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας σε πτυχές ζωτικής σημασίας».

«Πατρίδα μας είναι ο οικουμενικός ελληνισμός και οικία μας η πατροπαράδοτη ελληνική οικογένεια. Μόνη ελπίδα για τους εργαζόμενους είναι η ραγδαία οικονομική ανάπτυξη, την οποία οι αριστερές ιδέες και πρακτικές παρεμποδίζουν*. Η πληθυσμιακή και θρησκευτική αλλοίωση του ελληνικού λαού πρέπει να διακοπεί. Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική», τονίζεται, μεταξύ άλλων, στο προοίμιο της ιδρυτικής διακήρυξης του κόμματος.

«Στόχος μας είναι ειδικά οι νέοι να σηκωθούν από τον καναπέ και να πάρουν την Ελλάδα στα χέρια τους» επισήμανε ο κ. Καμμένος, ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο ότι «έπαιξε το θέμα της Μακεδονίας σε μια ζαριά. Εμείς δεν παίζουμε στα ζάρια τα εθνικά θέματα». «Η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να σχιστεί σήμερα» συμπλήρωσε.

Επίσης, ο πρόεδρος της «Δύναμης Ελληνισμού» τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών, υποστηρίζοντας ότι θα είναι ζημιογόνες για την οικονομία, και υπέρ της ψήφου των ομογενών. Σε αυτό το σημείο παρατήρησε ότι οι σχέσεις με την ομογένεια πρέπει να είναι διαρκείς και οργανωμένες, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων.

«Είμαστε δεξιοί χωρίς εκπτώσεις. Εκπτώσεις κάνουν μόνο τα εμπορικά καταστήματα», υπογράμμισε ο κ. Μπρατάκος, διευκρινίζοντας ότι το νέο κόμμα θα επιδιώξει αυτόνομη κάθοδο στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές εκλογές, με υποψηφίους σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες.

*Δεν εμποδίζουν την ανάπτυξη οι αριστερές ιδέες και πρακτικές αλλά η στρέβλωσή τους που γνώρισε πλήρη παραμόρφωση με τα ισοπεδωτικά γραφειοκρατικά πρότυπα του ύστερου «υπαρκτού σοσιαλισμού».

Κ.Λ

1 σχόλιο

  1. Μόνο προσωρινές μικροδιασπάσεις στο χώρο τους μπορεί να επιφέρουν οι νεόκοποι κομματάρχες του.

    Παμπάλαια – κυριολεκτικά αρχαία!- σκουριά όζει από παντού το νέο ακροδεξιό αυτό συμπίλημα των Μπαλτάκου και εξάδελφου Καμμένου! Αλλά μάλλον ήρθε πολύ… αργά σ’ αυτό το χώρο και δεν θα φτουρήσει! Μάλλον δεν πρόκειται να πάει πέρα από τις επικείμενες εκλογές, όπου και θα καταποντιστεί στο ακροδεξιό περιθώριο ! Γιατί δεν υπάρχει πλέον καθόλου “ελεύθερος χώρος” στη δεξιά και στην ακροδεξιά για αυτόνομες φιλοδοξίες παρόμοιων πολιτικάντηδων. Η επίσημη δεξιά του Σαμαρά χτες και σήμερα του “Κούλη” στάβλισε όλη τη χουντική “σάρα-μάρα” και της έδωσε και κομματικά αξιώματα. Έτσι έγινε ο …πόλος συσπείρωσης των περισσότερων απ’ αυτούς τους αντιδραστικούς αλλά και τους καιροσκόπους του δεξιού χώρου, οι οποίοι -εκμεταλλευόμενοι την απίστευτη κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ στην αντεπανάσταση- προσδοκούν σύντομα νέα εφόρμηση στο “πιθάρι με το μέλι”. Ταυτόχρονα, η ναζιστική, ανοιχτά χιτλερική οργάνωση ¨Κατάμαυρο Σκοτάδι”, παρόλη την προσπάθεια να τη διεμβολίσουν οι όμοροι και ομοϊδεάτες της (δηλαδή αυτοί που το ‘χουν …κρυφό καμάρι αλλά δεν το ομολογούν ανοιχτά) φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί σε κάποια ποσοστά, έχοντας δώσει έγκαιρα στέγη στους απόγονους και επίγονους του ελληνικού μοναρχοφασισμού και ταγματασφαλιτισμού. Επίσης η άλλη ακροδεξιά “σαλάτα” του πρώην καρατζαφερικού (τηλεβιβλιοπώλη και ματζουνοπωλητή) Βελόπουλου, φαίνεται ότι έχει πίσω της γερούς χρηματοδότες και διασυνδέσεις σε αμέτρητα επαρχιακά σκουπιδοκάναλα της τηλεόρασης για να διαδίδει την ιδεολογική της σαβούρα στους αδαείς. Επομένως δεν υπάρχει πια χώρος για Μπαλτάκους και εξάδελφους Καμμένους, εκτός κι αν αυτοί που κινούν τα νήματα και το χρήμα στο χώρο της μαύρης μαυρίλας αποφασίσουν να αναδιατάξουν τον πύργο με τα τραπουλόχαρτα! Αλλά γιατί να το κάνουν τώρα; όταν ήδη έχουν έτοιμα προς χρήσιν τα κατασκευάσματά τους ;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας