Αποχαιρετισμός του Παναγιώτη Λαφαζάνη στον Θέμο Στοφορόπουλο

1320
θέμο

Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια του φίλου και αγωνιστή, του Πρέσβη επί τιμή με την μεγάλη και παραδειγματική συνεισφορά στο Διπλωματικό Σώμα για την προάσπιση των γνήσιων εθνικών συμφερόντων μιας ανεξάρτητης Ελλάδας, Θέμου Στοφορόπουλου.

Ο Θέμος Στοφορόπουλος, πρότυπο σεμνότητας και διακριτικότητας, χαρισματικά ευγενής, ιδιαίτερα εύστοχος στις παρεμβάσεις του και πάντα εξαιρετικά τεκμηριωμένος, υπήρξε ένας μεγάλος, αφοσιωμένος και φλογερός δημοκράτης και γνήσιος πατριώτης, μαχητής των εθνικών συμφερόντων και των εθνικών μας θεμάτων, όπως υπήρξε και ένας ειλικρινής και βαθύτατα γνήσιος αγωνιστής που μάχονταν ενάντια στον ιμπεριαλισμό, για τα δίκια όλων των καταπιεσμένων λαών.

Ο Θέμος Στοφορόπουλος αφήνει πίσω του ως ανεκτίμητη παρακαταθήκη την μεγάλη ακούραστη και συνεπή συνεισφορά του στον Κυπριακό Αγώνα, για μια Κύπρο ενιαία, κυρίαρχη, ελεύθερη, ανεξάρτητη, χωρίς κατοχικά και ξένα στρατεύματα και ξένες στρατιωτικές βάσεις.

Ο Θέμος Στοφορόπουλος αφήνει βαθιά χαραγμένους στη μνήμη μας τους μεγάλους και συνεχείς αγώνες του για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης και του Παλαιστινιακού λαού από την βάρβαρη κατοχή του Ισραήλ, η οποία κατά τραγικό τρόπο έχει την αιματοβαμμένη στήριξη των ΗΠΑ και της ιμπεριαλιστικής Ευρώπης.

Ο Θέμος Στοφορόπουλος δεν έζησε για να δει να γίνεται πράξη το όραμά του για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και προοδευτική, απαλλαγμένη  από την ιμπεριαλιστική εξάρτηση, για μια Κύπρο ελεύθερη ενιαία και ανεξάρτητη και μια ελεύθερη και ανεξάρτητη Παλαιστίνη.

Ελπίζουμε, γρήγορα, με τους αγώνες του λαού μας και όλων των λαών της περιοχής, οι πόθοι και τα οράματα του Θέμου Στοφορόπουλου να γίνουν πραγματικότητα και τότε είμαστε βέβαιοι ότι όπου και αν θα βρίσκεται ο Θέμος, θα χαιρετήσει τη νίκη μας και θα μετάσχει στη χαρά και τα τραγούδια μας.

Παναγιώτης Λαφαζάνης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας