Εξαπλώνεται ο κορωνοϊός στην Ιταλία-Κρούσματα στη Φλωρεντία και τη Σικελία

1797
κορωνοϊός

Ανεβαίνει ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία, με τα πρώτα δύο θετικά δείγματα στην Νότια Ιταλία.

Πρόκειται για έναν 60χρονο επιχειρηματία από την Φλωρεντία που μόλις επέστρεψε από την Σιγκαπούρη και τώρα βρίσκεται νοσηλευόμενος σε απομόνωση στο νοσοκομείο Σάντα Μαρία Νόβα αλλά και μία τουρίστρια από το Μπεργκάμο που έκανε διακοπές στο Παλέρμο και η οποία νοσηλεύεται σε απομόνωση στο νοσοκομείο του Τσερβέλο από χθες το βράδυ. Μάλιστα, σε καραντίνα έχουν μπει και οι φίλοι της τουρίστριας, η οποία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της περιφέρειας Νέλο Μουζουμέτσι, έχει τις αισθήσεις της και «δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα συμπτώματα». Πάντως, αυτές είναι οι δύο πρώτες περιπτώσεις κορωνοϊού στην νότια Ιταλία.

Την ίδια ώρα, 7 άτομα έχουν χάσει την ζωή τους στην Ιταλία εξαιτίας του κορωνοϊού.

Πρόκειται για έναν 78χρονο άνδρα από το Βο Εουγκανέο, μια 77χρονη από την Καζαλπουστερλέγκο, μια ηλικιωμένη από την Κρεμόνα, η οποία είχε ήδη επιβαρυμένη υγεία λόγο όγκου, ενός 84χρονου από το Μπεργκάμο, ενός 88χρονου από το Κοντόνιο, ενός 80χρονου από την περιοχή Καστιλιόνε ντ’Άντα και ενός 62χρονου από την ίδια περιοχή. Βασικό σε όλες αυτές τις περιπτώσεις είναι πως και τα 7 αυτά άτομα είχαν ήδη περισσότερο ή λιγότερο σοβαρά προβλήματα υγείας και ο κορωνοϊός επιβάρυνε κι άλλο την κατάσταση με αποτέλεσμα να αποβιώσουν.

Σταματούν οι σχολικές εκδρομές μέχρι τις 15 Μαρτίου

Στο μεταξύ η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι σχολικές εκδρομές σταματούν τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον Τύπο, η αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να συνεχιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας και αν τα μέτρα που ελήφθησαν αποδειχθούν αποτελεσματικά, να περιοριστεί αμέσως μετά.

*Η φωτογραφία δείχνει στρατιώτες να φορούν μάσκες προστασίας καθώς στέκονται έξω από τον καθεδρικό ναό Duomo ο οποίος έχει κλείσει από τις κρατικές αρχές λόγω του κορονοϊού στο Μιλάνο, 24 Φεβρουαρίου 2020. REUTERS/Flavio Lo Scalzo

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας