Απολύσεις και περικοπή μισθών από General Motors

893
general

Την περικοπή 14.000 θέσεων εργασίας αποφάσισε η αυτοκινητοβιομηχανία General Motors που όπως ανακοίνωσε θέλει να μειώσει το κόστος και να αυξήσει την παραγωγή αυτόνομων και ηλεκτρικών οχημάτων. Μεταξύ άλλων, μελετά το κλείσιμο πέντε εργοστασίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η μείωση του προσωπικού, εργατών και διοικητικών υπαλλήλων, θα γίνει τόσο με πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου όσο και με απολύσεις.

Επίσης, μέρος του προσωπικού που θα παραμείνει στην εταιρεία θα μεταταχθεί στα εργοστάσια παραγωγής φορτηγών και οχημάτων SUV, όπου αυξάνεται η παραγωγή.

Όπως ανακοινώθηκε θα γίνουν και περικοπές μισθών της τάξης του 15% σε περίπου 54.000 υπαλλήλους γραφείου.

Στόχος της General Motors είναι να πετύχει τον στόχο για μείωση κόστους 6 δισ. δολαρίων μέχρι τα τέλη του 2019, ενώ οι περικοπές κόστους του 2018 έφτασαν τα 6,5 δισ. δολάρια.

Η επιχείρηση υποστηρίζει ότι τα οικονομικά της στοιχεία είναι πολύ καλά και ότι οι περικοπές γίνονται ώστε η εταιρεία να «ενισχυθεί μέσα σε μια ισχυρή οικονομία». Σύμφωνα με εκπρόσωπό της, η αυτοκινητοβιομηχανία αναμένεται να πληρώσει υψηλότερους φόρους, λόγω των απολύσεων, αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα την ευνοήσει γιατί θα φύγουν κυρίως υπάλληλοι γραφείου.

Επίσης είπε ότι οι δασμοί που επέβαλε στο αλουμίνιο και τον χάλυβα ο Ντόναλντ Τραμπ σίγουρα έχουν επηρεάσει το κόστος παραγωγής, αλλά δεν είναι τόσο σημαντικοί ούτε έγιναν η αιτία για τις απολύσεις και την αναδιαμόρφωση της παραγωγής της General Motors.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας