Απολύσεις εργαζόμενων στη «Νηρέας Ιχθυοκαλλιέργειες»

1202
νηρέας

«Να ανακαλέσει τώρα τις απολύσεις και να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς (συσκευαστήριο, θάλασσα κ.λπ.)», καλούν τη διοίκηση της εταιρείας «Νηρέας Ιχθυοκαλλιέργειες» το Σωματείο Εργαζομένων στη «Νηρεύς ΑΕ» Νομού Αιτωλοακαρνανίας «Ιχθύς» και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου.

Συγκεκριμένα, το Σωματείο Εργαζομένων στη «Νηρεύς ΑΕ» Νομού Αιτωλοακαρνανίας, στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι «οι μάσκες έπεσαν! Τα πρόσωπα αποκαλύφτηκαν!».

Καταγγέλλουμε, συνεχίζει, «τη διοίκηση του «ΝΗΡΕΑ» για την απόλυση συναδέλφων φυλάκων, δίνοντας τη φύλαξη σε μεγάλη ιδιωτική εταιρεία security, με πρόσχημα τον μη επαγγελματισμό των συναδέλφων, επικαλούμενοι και καπηλευόμενοι τον θάνατο συναδέλφου φύλακα το 2018! Τώρα το θυμήθηκαν τον μη επαγγελματισμό μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας της εταιρείας; Είναι τουλάχιστον υποκριτικό και άδικο για τους συναδέλφους!».

Καλούμε, υπογραμμίζει, «την εταιρεία να ανακαλέσει άμεσα τις άδικες αυτές απολύσεις.

Επίσης καλούμε όλους τους συναδέλφους, είτε είναι μέλη του σωματείου είτε όχι, να δώσουν δυναμικό «παρών» στη Γενική Συνέλευση του σωματείου που θα γίνει τη Δευτέρα 22/06/2020 στον Αστακό, ώστε να καθορίσουμε τη στάση μας απέναντι σε αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές της εταιρείας».

Τέλος, σημειώνει, «καλούμε όλους τους θεσμικούς φορείς της περιοχής μας να πάρουν θέση ξεκάθαρη. Όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας».

Εξάλλου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου «καταγγέλλει στους εργαζόμενους και τον λαό της περιοχής τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της διοίκησης της επιχείρησης ιχθυοκαλλιεργειών του ΝΗΡΕΑ». Η διοίκηση, τονίζει το ΕΚΑ, «προχώρησε στην απόλυση συναδέλφων εργαζόμενων φυλάκων με το πρόσχημα του μη επαγγελματισμού τους. Με προκλητικό τρόπο, επικαλούμενη ακόμα και τον άδικο χαμό του συναδέλφου το 2018, θα δώσει τη φύλαξη σε μεγάλη εταιρεία security. Μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας της επιχείρησης ξαφνικά ανακάλυψαν ότι οι εργαζόμενοι δεν είχαν επαγγελματισμό! Αντί η διοίκηση να πάρει μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στην επιχείρηση για να μην υπάρχουν ατυχήματα, και μάλιστα θανατηφόρα, ρίχνει την ευθύνη στους εργαζόμενους».

Η διοίκηση του «ΝΗΡΕΑ», συνεχίζει η ανακοίνωση, «θωρακισμένη από το καινούργιο αντεργατικό οπλοστάσιο που της παραχώρησε η κυβέρνηση της ΝΔ και μάλιστα σε μια περίοδο πανδημίας, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, προχωράει σ’ αυτές τις ενέργειες με κύριο στόχο τη διασφάλιση και αύξηση των κερδών της . Είναι σίγουρο ότι δε θα σταματήσουν εδώ, θα προχωρήσουν παραπέρα».

Το ΔΣ του ΕΚΑ «καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο τους, να τo ισχυροποιήσουν και μέσα από συλλογικές διαδικασίες να αποφασίσουν αγωνιστικά για την αντιμετώπιση αυτών των ενεργειών της επιχείρησης και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Σ’ αυτή την κατεύθυνση το ΕΚΑ θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τις αποφάσεις τους».

«Καλεί τη διοίκηση της εταιρείας να ανακαλέσει τώρα τις απολύσεις και να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς (συσκευαστήριο, θάλασσα κλπ.).

Με την οργάνωση και τον αγώνα μας μπορούμε να αποτρέψουμε αυτές τις μεθοδεύσεις», καταλήγει το ΔΣ του ΕΚΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας