ΛΑ.Ε-Θεσ/κης: Καταδικάζει δικαστικές διώξεις αγωνιστών κατά πλειστηριασμών στη συμπρωτεύουσα και Αθήνα

774

Η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης καταδικάζει τη δικαστική δίωξη των αγωνιστών ενάντια στους πλειστηριασμούς, στην κατεύθυνση της οποίας, αύριο, 30 Οκτώβρη, δικάζονται δυο αγωνιστές του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις, που επί δυο χρόνια πραγματοποιούσε ο Συντονισμός, προκειμένου να σταματήσει την αρπαγή, σε περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης και αφαίμαξης (μέσω των μνημονιακών πολιτικών) των λαϊκών εισοδημάτων, που οδήγησαν τους συμπολίτες μας και στην αδυναμία αποπληρωμής των δανείων τους.

Η δίκη αυτή στη Θεσσαλονίκη, συμπίπτει (εκτός από πολιτικά) και ημερολογιακά, και με τη δίκη του Παν. Λαφαζάνη, με το αιτιολογικό της παράβασης άρθρων του Ποινικού Κώδικα, εξαιτίας της δράσης του στα πλαίσια του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς, στην Αθήνα. Πρόκειται για πρωτοφανή πολιτική δίωξη, η οποία, μαζί και με τις δίκες αγωνιστών στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, δείχνουν ότι και στις μέρες μας δυστυχώς, τα δημοκρατικά δικαιώματα στη χώρα μας αμφισβητούνται και η κινηματική και πολιτική δράση ενάντια στα μνημόνια και στις πολιτικές της λιτότητας διώκονται, εκτός από κατασταλτικά (με τις δυνάμεις καταστολής), και δικαστικά.

Επίσης, οι διώξεις αυτές, και άλλες που δρομολογούνται (τρεις ακόμη πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη), έρχονται να επισφραγίσουν και να διευκολύνουν την απόφαση των τραπεζών, με την «ευλογία» όλου του μνημονιακού πολιτικού και οικονομικού μπλοκ, όχι μόνον να συνεχίσουν, αλλά και να αυξήσουν (όπως προκύπτει και από τα επίσημα στοιχεία) τους πλειστηριασμούς, επιτείνοντας τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, μικρής αξίας, αλλά και για μικρές οφειλές, προκειμένου τα οικονομικά funds που άρχισαν ήδη να λυμαίνονται τα ακίνητα της χώρας, να βρουν ακόμη φθηνότερα ακίνητα για να αισχροκερδήσουν.

Η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης, καλεί αύριο Τετάρτη 30/10, ώρα 11.30΄π.μ. όλους/ες στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, για να καταδικάσουμε τις ποινικές διώξεις των αγωνιστών ενάντια στους πλειστηριασμούς, στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα, και να δηλώσουμε ότι ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε δυναμικά παρόντες/σες, στους αγώνες για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας