Τραμπ: Επίσπευση εμπορικής συμφωνίας με Κίνα, για τερματισμό εμπορικού πολέμου

894
ηπα

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι αναμένεται η υπογραφή ενός σημαντικού μέρους της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα, πριν από το καθορισμένο χρονοδιάγραμμα, χωρίς ωστόσο, να πει περισσότερα για τον χρόνο υπογραφής.

“Κοιτάμε ότι είναι πιθανό να βρισκόμαστε μπροστά από το χρονοδιάγραμμα, για να υπογράψουμε ένα πολύ μεγάλο μέρος της συμφωνίας με την Κίνα. Θα το ονομάζαμε Πρώτη Φάση, αλλά είναι ένα μεγάλο μέρος”, δήλωσε στους δημοσιογράφους στην αεροπορική βάση Άντριους, πριν αναχωρήσει για μία επίσκεψη στο Σικάγο.

Η επίσπευση της υπογραφής εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα και ενώ συνεχίζεται ο εμπορικός πόλεμος των ΗΠΑ εναντίον της και για τον τερματισμό του, αντανακλά τις μεγάλες αντιθέσεις στο εσωτερικό των ισχυρών κύκλων του αμερικανικού κεφαλαίου και συνάμα την αντιφατικότητα της πολιτικής Τραμπ, που επιχειρεί την εξισορρόπηση μεγάλων αντιτιθέμενων συμφερόντων.

Όπως είναι ευνόητο, οι ισχυροί λόγοι που υπαγορεύουν στις ΗΠΑ τον εμπορικό πόλεμο κατά της Κίνας είναι εντελώς απίθανο να εξαλειφθούν, καθώς υπερβαίνουν επιμέρους συμφέροντα και σχετίζονται με την απειλή που αντιπροσωπεύει για την αμερικανική υπερδύναμη η ανάδυση ενός κολοσσού, όπως η κινεζική οικονομία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας