Απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών ο Κόλιν Πάουελ-Ήταν πλήρως εμβολιασμένος

741
Απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών ο Κόλιν Πάουελ

Την είδηση γνωστοποίησε η οικογένειά του

Την τελευταία του πνοή «από επιπλοκές του κορωνοϊού», όπως ισχυρίζονται τα αμερικανικά ΜΜΕ άφησε σε ηλικία 84 ετών ο Κόλιν Πάουελ, ο πρώτος μαύρος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο οποίος όμως ήταν πλήρως εμβολιασμένος, δηλαδή είχε κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου για τον COVID-19.

Αυτό επιβεβαίωσε η οικογένειά του ενώ ευχαρίστησε το ιατρικό προσωπικό στο Εθνικό Ιατρικό Κέντρο Γουόλτερ Ριντ για τη φροντίδα που του πρόσφερε.

Ο Kόλιν Πάουελ ήταν ο πρώτος Αφροαμερικανός επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επί προεδρίας Τζορτζ Μπους, αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας επί προεδρίας Μπιλ Κλίντον και σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας επί προεδρίας Ρόναλντ Ρίγκαν.

Η δημοτικότητά του ανέβηκε στα ύψη μετά τον Πόλεμο του Κόλπου και κάποιοι έλεγαν ότι θα μπορούσε να γίνει και ο πρώτος μαύρος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Όμως, υπέστη πλήγμα στη δημοφιλία του, όταν παρουσίασε παραποιημένα στοιχεία στον ΟΗΕ για να υπερασπιστεί τον Πόλεμο στο Ιράκ.

«Χάσαμε έναν σύζυγο, έναν πατέρα, έναν παππού σπουδαίο και στοργικό και έναν μεγάλο Αμερικανό», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας