Απαράδεκτοι εκβιασμοί ΑμερικανοΝΑΤΟικών, Νίμιτς για επικύρωση συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ

965
χρόνος

Αυτή την περίοδο τα Σκόπια και η Αθήνα βρίσκονται στο κέντρο της προσοχής του διεθνούς παράγοντα, καθώς τοδημοψήφισμα που θα κρίνει την συμφωνία αμερικανονατοική Τσίπρα – Ζάεφ είναι προ των πυλών. Ο Ζόραν Ζάεφ υποδέχεται πλήθος «προσωπικοτήτων» από ΗΠΑ και Γερμανία ή προθυμους συμμάχους τους, που επιθυμούν με τη φυσική τους παρουσία να πριμοδοτήσουν – στην ουσία να εκβιάσουν – την επικράτηση του “ναι” και σε επόμενη φάση την συνταγματική αναθεώρηση.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ βρίσκεται στα Σκόπια, όπου θα συνάντησε τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, με τον οποίο παραχώρησαν και κοινή συνέντευξη Τύπου. Ο Στόλτενμπεργκ θα συνομιλήσει και με τον υπουργό Άμυνας, αλλά και τον πρόεδρο Ιβάνοφ, του οποίου την αντίθεση ελπίζει να αμβλύνει. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψή του σε μόλις έξι μήνες. Για λόγους «ισορροπιών», όμως, θα περάσει και από την Αθήνα, όπου πρόκειται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δεν χωράει αμφιβολία ότι το κύμα επισκέψεων δυτικών αξιωματούχων στα Σκόπια (η Γερμανίδα καγκελάριοςφτάνει την Παρασκευή) επιχειρεί να «δελεάσει» πολιτικά με απροκάλυπτες πιέσεις – εκβιασμούς τους πολίτες της ΠΓΔΜ, δίνοντάς τους μία πρόγευση του τί σημαίνει να μπαίνει κανείς στα ιμπεριαλιστικά  κλαμπ του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Μάθιου Νίμιτς, αν και δεν θα παραστεί ως φυσική παρουσία, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει. Με μία απαράδεκτη εκβιαστικού τύπου παρέμβαση διαμηνύει ότι «εάν οι πολίτες γυρίσουν την πλάτη τους στο όνομα «Βόρεια Μακεδονία» στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου, θα κάνουν 25 χρόνια ακόμα έως ότου να υπάρξει νέα ευκαιρία για επίλυση του ονοματολογικού, γιατί μπορεί να αλλάξει η κυβέρνηση στην Αθήνα». Ο Αμερικάνος διπλωμάτης πετάει και ένα ξεροκόμματο στην Αθήνα, υποστηρίζοντας πως η συμφωνία των Πρεσπών είναι «δίκαιη και έντιμη», καθώς ικανοποιεί τα κύρια συμφέρονται και των δύο πλευρών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας