Απέλυσαν μητέρα νεογέννητου γιατί δεν μπορούσε να εμβολιαστεί για ιατρικούς λόγους!

446
Απέλυσαν μητέρα νεογέννητου

Την ώρα που η κυβέρνηση έχει θέσει σε ισχύ τη νέα απαράδεκτη τροπολογία της με την οποία θέτει σε απ’ αόριστον αναστολή εργασίας του ανεμβολίαστους εργαζομένους σε δομές πρόνοιας το φως τη δημοσιότητας βλέπει μια καταγγελία σοκ για την πίεση που δέχονται οι εργαζόμενοι για να δεχθούν μια ιατρική πράξη. 

Στο πλαίσιο της νέας τροπολογίας, που τέθηκε τη Δευτέρα σε ισχύ, γίνεται λόγος για αναστολή των συμβάσεων των εργαζομένων που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν και σε καμία περίπτωση αυτό δεν συνιστά απόλυση.

Ωστόσο, ημερήσια εφημερίδα φέρνει στο φως την υπόθεση της Νικολέτας Τουμαζάτου, η οποία πριν από έναν μήνα απολύθηκε από το Κέντρο Ειδικών Ατόμων, στο οποίο εργαζόταν από το 2015, επειδή δεν είχε εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Η κυρία Τουμαζάτου ήρθε σε επικοινωνία με την εφημερίδα και κατήγγειλε την παράνομη και αντιδημοκρατική απόλυσή της λόγω της άρνησής της να εμβολιαστεί.

«Επέστρεψα στην εργασία μου, η οποία σχετίζεται με βαριά περιστατικά ατόμων με αναπηρία, στις αρχές Νοεμβρίου, μετά από άδεια εγκυμοσύνης. Βίωσα μία πολύ δύσκολη περίοδο σε ό,τι αφορά το κομμάτι της κύησης των διδύμων μου και είχα να αντιμετωπίσω τον χαμό του ενός νεογνού κατά τη διάρκεια της πρόωρης γέννας. Ωστόσο, ήθελα πολύ να επιστρέψω στη δουλειά μου, πράγμα που έκανα και μάλιστα υποβλήθηκα σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους για να βεβαιωθώ ότι δεν θα θέσω κανέναν σε κίνδυνο εν αγνοία μου» αναφέρει η κυρία Τουμαζάτου και συνεχίζει:

«Τον Μάρτιο ξεκίνησαν οι συζητήσεις περί εμβολίου. Το Δ.Σ. του Οργανισμού μάς έκανε μία πρώτη συζήτηση και μας είπε πως θα έρθει κλιμάκιο σε λίγο καιρό να εμβολιάσει όσους ενδιαφέρονται. Εγώ έστειλα ένα e-mail στη Διεύθυνση γνωστοποιώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήθελα να προχωρήσω σε εμβολιασμό, οι οποίοι ήταν καθαρά προσωπικοί και είχαν παρθεί μετά από συζήτηση και με τον προσωπικό μου γιατρό».

Όπως εξήγησε, στην αρχή δεν είχε ασκηθεί πίεση στους εργαζομένους, ωστόσο σύντομα άρχισαν οι έμμεσες απειλές. «Στα 50 άτομα που απασχολεί η Δομή, στην αρχή ελάχιστοι είχαν δηλώσει ενδιαφέρον. Στο τμήμα μου είμαστε 9 άτομα και μόλις ο ένας εμβολιάστηκε. Ωστόσο, μία ημέρα ήρθαν και μου είπαν “Νικολέτα, έμεινες μόνη σου”. Συνολικά από ολόκληρο το κέντρο μόνο εγώ και άλλη μία κοπέλα δεν υποκύψαμε στους “εκβιασμούς”» εξηγεί.

«Θεωρείσαι επικίνδυνη»

Στις 5 Ιουλίου η διευθύντρια κάλεσε την κυρία Τουμαζάτου στο γραφείο της και προσπάθησε να τη μεταπείσει, γιατί, όπως της είπε, δεν ήθελε να τη χάσει από το δυναμικό της. «Είχαμε άριστη σχέση με τη διευθύντρια, είναι μία γυναίκα που με είχε στηρίξει πολύ καθ’ όλη τη διάρκεια της κύησής μου, αλλά και μετέπειτα με όλο αυτό που βίωσα» τονίζει και συμπληρώνει:

«Εκείνη την ημέρα, αφότου είδε ότι δεν αλλάζω γνώμη, μου είπε “Λυπάμαι, αλλά θεωρείσαι επικίνδυνη και πρέπει να αποχωρήσεις”… Την επόμενη ημέρα επικοινώνησα με τον δικηγόρο μου, κ. Χαράλαμπο Κατσιβαρδά, προκειμένου το ζήτημα να πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης».

Η κυρία Τουμαζάτου κάνει σαφές ότι δεν είναι αρνήτρια των εμβολίων.

«Σε καμία περίπτωση δεν είχα σκοπό να θέσω κανέναν σε κίνδυνο. Τηρούσα το υγειονομικό πρωτόκολλο, με γνώμονά μου την ασφάλεια των ανθρώπων που φροντίζω τόσα χρόνια στο κέντρο. Είχα ενημερώσει για τους προσωπικούς λόγους που με κάνουν να μη θέλω ακόμη να ολοκληρώσω τον εμβολιασμό μου, ενώ ήμουν διατεθειμένη να υποβάλλομαι συστηματικά σε τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού. Ωστόσο, η κατάσταση έχει ξεφύγει. Δεν κάνουμε λόγο για αναστολή εργασίας, αλλά για απόλυση. Πίεση στην πίεση, ενώ γνώριζαν από πρώτο χέρι την κατάστασή μου. Είναι ένας συναισθηματικός βιασμός. Από τη μία στιγμή στην άλλη χάνεις τη δουλειά σου με απάνθρωπο, αντιδημοκρατικό και ψυχοφθόρο τρόπο, χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν κανενός το δικαίωμα στην εργασία» καταλήγει.

Βασική Πηγή: Pronews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας