Αντιδράσεις κοροϊδία Ε.Ε και ΗΠΑ για εισβολή Μπαρμπαρός στην κυπριακή ΑΟΖ

1167
αντιδράσεις

Ο Ερντογάν φαίνεται να κρατά από τη μύτη Ε.Ε και ΗΠΑ, με τις τελευταίες να μην θέλουν με τίποτα να στεναχωρήσουν τον Χαλίφη της Πόλης.

Η παγιωμένη, πλέον, ευρωπαϊκή ανοχή απέναντι στην διαρκώς αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα αποτυπώθηκε ακόμα μια φορά, χθες, μέσα από την απολύτως προκλητική δήλωση που έκανε με φόντο την εισβολή του Μπαρμπαρός στην κυπριακή ΑΟΖ ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Πήτερ Στάνο .

Αρνητική εξέλιξη” χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα εξωτερικών υποθέσεων “την έκδοση νέας Navtex από την πλευρά της Τουρκίας για ερευνητικές δραστηριότητες ανατολικά της Κύπρου” όταν ρωτήθηκε σχετικά και ενώ γνωρίζει ότι οι κινήσεις αυτές της Άγκυρας αποτελούν ξεκάθαρη παραβίαση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων κράτους-μέλους της Ε.Ε.

Είναι προφανές ότι για την Ε.Ε η Τουρκία διαθέτει μια ιδιόμορφη ανοχή και ασυλία όσο και αν παραβιάζει κατάφωρα κάθε ίχνος διεθνούς νομιμότητας.

Ταυτόχρονα και οι ΗΠΑ δεν δείχνουν καμία διάθεση να στεναχωρήσουν τον Σουλτάνο, αρκούμενες σε τυπικές δηλώσεις κοροϊδία, που ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου. “Οι ΗΠΑ παραμένουν βαθιά προβληματισμένες από τα δηλωμένα σχέδια της Τουρκίας για έρευνες φυσικών πόρων εντός των υδάτων της Κύπρου. Αυτά τα προκλητικά βήματα αυξάνεις τις εντάσεις στην περιοχή. Προτρέπουμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν αυτές τις επιχειρήσεις“, δήλωσε χθες εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το θέμα, όχι αυτοτελώς αλλά απαντώντας, άκουσον-άκουσον, σε ερώτηση της ιστοσελίδας Hellas Journal. Με δύο λόγια αν δεν είχε ανταποκριτή αυτή η ιστοσελίδα στην Ουάσινγκτον, για να ρωτήσει σχετικά, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μπορεί να μην έκανε ούτε, καν, αυτό το ανώδυνο σχόλιο.

Αν η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν τέτοιους συμμάχους, τι να τους κάνουν τους εχθρούς!

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας