Ανησυχίες για εκατοντάδες νεκρούς στις Μπαχάμες

1076
ανησυχίες

Καθώς ο τυφώνας Ντόριαν πλησιάζει στις ΗΠΑ, στις Μπαχάμες, αρχίζει να διαφαίνεται το πραγματικό μέγεθος της καταστροφής, αλλά και το ενδεχόμενο για εκατόμβες νεκρών.

Αν και επίσημα οι Αρχές κάνουν λόγο για περίπου 45 νεκρούς και χιλιάδες αγνοούμενους, ο γενικός διευθυντής τουρισμού της χώρας, δήλωσε σήμερα ότι ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί δραματικά τις επόμενες ώρες. Το εφιαλτικό σκηνικό έρχεται να συμπληρώσει η δήλωση του υπουργού Υγείας της χώρας, Ντουέιν Σάντς, ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο προειδοποίησε τον κόσμο να είναι «έτοιμος για το αδιανόητο» σε ό,τι αφορά τον τραγικό απολογισμό των νεκρών.

Ο Σαντς, περιέγραψε μιλώντας στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας, τις ελλείψεις που υπάρχουν, σημειώνοντας ότι σακούλες μεταφοράς πτωμάτων, επιπλέον ιατροδικαστές και ψυγεία έχουν μεταφερθεί στις πληγείσες περιοχές.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι τέσσερις ιατροδικαστές έχουν φτάσει στο σημείο και «ταριχεύουν πτώματα», καθώς δεν επαρκούν τα ψυγεία.

«Ας μην υπάρχουν αυταπάτες επ’ αυτού, ο αριθμός των νεκρών θα είναι μεγαλύτερος. Σημαντικά μεγαλύτερος από το μέχρι τώρα απολογισμό. Και είναι σημαντικό να ανασύρουμε τα πτώματα αυτών των ανθρώπων, ώστε να αντιληφθούμε πώς έχασαν τη ζωή τους. Φαίνεται σα να χάνουμε τον χρόνο μας, ωστόσο δεν έχασαν όλοι οι άνθρωποι τη ζωή τους εξαιτίας του τυφώνα» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Ο Ντόριαν, ο ισχυρότερος τυφώνας που έπληξε ποτέ τις Μπαχάμες, ξερίζωσε στο πέρασμά του ολόκληρες γειτονιές, συνεχίζοντας να πλήττει ξανά και ξανά για μέρες τις ήδη κατεστραμμένες περιοχές.

Παρά το γεγονός ότι ο τυφώνας «στόχευσε» μία μικρή έκταση μιας χώρας που διαθέτει πάνω από 700 νησιά, προκάλεσε τεράστια καταστροφή, δήλωσε ο πρωθυπουργός των Μπαχαμών, Χάμπερτ Μίνις.

Ακόμα και οι Αρχές που κλήθηκαν να ανταποκριθούν στην καταστροφή, αντιμετωπίζουν περιορισμένη πρόσβαση σε σημαντικούς πόρους.

Το μοναδικό διεθνές αεροδρόμιο της χώρας που βρίσκεται στη νήσο Grand Bahama ισοπεδώθηκε και δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει ως κέντρο υποδοχής για μεταφορά ιατρικού υλικού και έκτακτη αεροδιακομιδή τραυματιών και ασθενών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας