Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ε.Ε δεν θα δώσει άλλη παράταση στο Brexit

834
τουρκία

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν Ιβ Λεντριάν, δήλωσε ότι η Ε.Ε δεν θα δώσει στο Λονδίνο παράταση του Brexit, όπως έχουν τα πράγματα έως τώρα.

Ως γνωστόν η Γαλλία για λόγους ανταγωνισμού με την Βρετανία, για την “δεύτερη” θέση μέσα στην Ε.Ε, ως παρτενέρ της Γερμανίας, παραδοσιακά δεν ήθελε ποτέ την Βρετανία μέλος της Ε.Ε και απ’ αυτόν τον λόγο απορρέει και η συγκεκριμένη θέση του Γάλλου ΥΠΕΞ. Πάντως στη συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει το”ουδέν κακόν, αμιγές καλού“. Ίσως η Γαλλία με το αντιβρετανικό της πάθος διευκολύνει τελικά να υλοποιηθεί το Brexit!

«Είναι πολύ ανησυχητικό. Η Βρετανία πρέπει να μας πει τι θέλει», δήλωσε ο Λεντριάν. Το Brexit είναι προγραμματισμένο για τις 31 Οκτωβρίου, αλλά στο Λονδίνο επικρατεί ένα χάος. Ο νόμος που μπλοκάρει το άτακτο Brexit πέρασε και από τη Βουλή των Λόρδων και πλέον απομένει η τυπική έγκριση από τη βασίλισσα Ελισάβετ.

«Δεν πρόκειται να δίνουμε παράταση κάθε τρεις μήνες», τόνισε ο Λεντριάν, όταν ρωτήθηκε αν είναι πιθανή μια παράταση του Brexit πέραν της 31ης Οκτωβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας