Ανακοίνωση Προεδρείου των εργασιών του 2ου Συνεδρίου του Αριστερού Ρεύματος

1358
μνημόνια

Συνεχίζουμε Αριστερά Ριζοσπαστικά Ανατρεπτικά

Με την παρουσία 348 συνέδρων απ’ όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στις 23 και 24 Νοεμβρίου το 2ο συνέδριο του Αριστερού Ρεύματος.

Στο συνέδριο έγινε γόνιμη και ουσιαστική συζήτηση σε βάθος για τα αίτια της εκλογικής ήττας της ΛΑΕ, για τις διεθνείς και εσωτερικές οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις και πάρθηκε σχεδόν ΟΜΟΦΩΝΗ (με ένα κατά και ένα λευκό) πολιτική απόφαση για τη λειτουργία και δράση του Αριστερού Ρεύματος την επόμενη περίοδο.

Στην πολιτική απόφαση αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Το Αριστερό Ρεύμα έλαβε το μήνυμα και θα συμβάλλει στην επαναθεμελίωση της ριζοσπαστικής αριστεράς, απευθυνόμενο ανοικτά σε όλες τις δυνάμεις της.

Το ΑΡ θεωρεί ότι χρειάζεται νέος οδικός χάρτης για την συγκρότηση μιας νέας συμμαχίας στο χώρο της αριστεράς, στον οποίο θα συμμετάσχουν όχι μόνο οι δυνάμεις που συμμετείχαν στη ΛΑ.Ε. αλλά και όλες οι άλλες δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς καθώς και ανένταχτοι αγωνιστές.

Αφετηρία αποτελούν οι υπάρχουσες δυνάμεις που μετά τη συνολική υποχώρηση της αριστεράς βρίσκονται σε περίοδο ανακατατάξεων και αναστοχασμού.

Για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους, θα συμμετέχουμε και θα πρωτοστατούμε δημιουργικά σ’ όλες τις διεργασίες κοινής μετωπικής δράσης και προβληματισμού.

Η δημιουργία ενός μόνιμου χώρου διαλόγου και κοινής δράσης της αριστεράς και ανοιχτές διαδικασίες – συζητήσεις σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο θα μπορούσαν να συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Το ΑΡ, θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις του στην ανάπτυξη των εργατικών, λαϊκών και νεολαιίστικων αγώνων για την απόκρουση των εφαρμοζόμενων νεοφιλελεύθερων αντικοινωνικών πολιτικών, γιατί μόνο μέσα από την άνθησή τους μπορεί να προκύψει νέα αντισυστημική ριζοσπαστικοποίηση με αριστερό και προοδευτικό πρόσημο και νέες ευκαιρίες πολιτικής παρέμβασης και αναγέννησης της Αριστεράς».

Στο συνέδριο έδωσαν το παρόν και συνέβαλαν με τον προβληματισμό τους σύντροφοι από τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς  ο Κώστας Λαπαβίτσας, ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου, η Νάντια Βαλαβάνη, ο Γιάννης Κουζής, ο Δημήτρης Καλτσώνης και παραβρέθηκε και ο Αλέκος Αλαβάνος.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την εκλογή 41μελούς κεντρικής επιτροπής:

Αντωνιάδης Άλκης

Βρυώνης Νίκος

Γκίγκας Μάκης

Δελημήτρος Κώστας

Διαπούλη Εύη

Δούκας Γιάννης

Καλιντεράκης Γιάννης

Καλόγηρος Νίκος

Καλομοίρης Γρηγόρης

Καλύβης Αλέκος

Κατίκας Παναγιώτης

Κατσάμπης Κωνσταντίνος

Κοντός Δημήτρης

Κυδωνάκης Στέλιος

Λαμπρόπουλος Βασίλης

Λεουτσάκος Στάθης

Μαγιάκης Ελευθέριος

Μακρής Ανδρέας

Μάντζαρη Εύα

Μαυρόπουλος Τάσος

Μήτση Μαρία

Μπόλας Μάξιμος

Ορφανίδης Τάσος

Παπαδόπουλος Θοδωρής

Παπαδόπουλος Χρήστος

Πασχάλη Βιβή

Πετράκος Αθανάσιος

Πριμικίρης Βασίλης

Πρωτονοτάριος Γιάννης

Ρουμελιώτης Κώστας

Σακούτης Νίκος

Σπανού Δέσποινα

Στρατούλης Δημήτριος

Τολίκα Κατερίνα

Τόλιος Άρης

Τσίφτης Στάθης

Χαραλαμπίδου Δέσποινα

Χιωτέλης Άρης

Χουντής Νίκος

Χρυσαδάκος Σταύρος

Ψαθάς Βασίλης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας