Αναδρομικά: Συνταγματική εκτροπή-Οφθαλμοφανή τα ψεύδη Μητσοτάκη-Βρούτση

1056
αναδρομικά

Οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιάννης Βρούτσης, με οφθαλμοφανή ψεύδη παραποίησαν την απόφαση του ΣτΕ (με πλήρη και σαφή τρόπο δικαίωσε το σύνολο των συνταξιούχων για εντεταμένης διάρκειας αναδρομικά ύψους 3,9 δις ευρώ) και δια νόμου (!) εξαίρεσαν τα αναδρομικά που αφορούν τα δώρα και τις επικουρικές, περιόρισαν δηλαδή το ποσό σε 1,4 δις ευρώ και για 1 εκατομμύριο συνταξιούχους.

Συνταγματική εκτροπή

Το ψεύδος αυτό με τρανταχτό τρόπο καταδεικνύεται από την ίδια την τροπολογία και που οι ίδιοι ψήφησαν στην βουλή (!) και για το επίμαχο σημείο αναφέρει: τα χορηγούμενα ποσά (δηλαδή τα μειωμένα) «αντιστοιχούν σε περικοπές, μειώσεις και καταργήσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, επιδομάτων άδειας και εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα,»! Δηλαδή από την μια ισχυρίζονται ότι η απόφαση του ΣτΕ μιλάει μόνο για τις κύριες συντάξεις χωρίς τα δώρα και τις επικουρικές, και από την άλλη τα μειωμένα ποσά που θα χορηγήσουν…. θα αντιστοιχούν και στα δώρα και στις επικουρικές.

Λάθος και τα περί κουρέματος 60%

Λάθος είναι και οι αναφορές περί κουρέματος 60% γιατί, εάν ήταν έτσι, τουλάχιστον όλοι οι συνταξιούχοι θα λάμβαναν το υπόλοιπο 40%  όμως, το αντίθετο συμβαίνει.

Αφενός το 65% των συνταξιούχων δεν θα λάβουν ούτε ένα ευρώ, χάνει δηλαδή και το 100% των ποσών που δικαιώθηκαν από το ΣτΕ, ενώ οι υπόλοιποι χάνουν από 40% έως 70%.

Αφετέρου οι Μητσοτάκης και Βρούτσης μέσο μιας τροπολογίας θέλουν να συγκαλύψουν και νομιμοποιούν μια απάτη στα αναδρομικά των συνταξιούχων καθόσουν αυτή αναφέρει πως τα χορηγούμενα ποσά ισοδυναμούν «με τις μειώσεις των δώρων και των επικουρικών»!! Δηλαδή με τα ποσά που δεν χορηγούνται.

Επομένως πρόκειται για συνταγματική εκτροπή, αφού με οφθαλμοφανή ψεύδη και μέσα από μια τροπολογία αλλοιώνονται και ακυρώνονται αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων και ομοίως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Αναλυτικά η απόφαση του ΣτΕ  

Η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ (την οποία προκάλεσαν οι ίδιοι Μητσοτάκης – Βρούτσης) δικαίωσε το σύνολο 2.600.000 συνταξιούχους αναδρομικά 11 μηνών, ποσά από 733 έως 6.618 ευρώ για τις κύριες συντάξεις των 3.500 ευρώ, καθώς και από 370 έως 2.418 ευρώ για τις επικουρικές των 700 ευρώ.  .

Ζημιωμένοι 

Από την λαθροχειρία Μητσοτάκη – Βρούτση, 1.600.000 συνταξιούχοι δεν θα λάβουν ούτε ένα ευρώ, τους κλέβουν δηλαδή από 733 ευρώ που αναλογούν στα δώρα. Επίσης, οι 1.250.000 με επικουρική σύνταξη, χάνουν επιπλέον από 370 έως 2.418 ευρώ!!

«Ωφελημένοι»

Τελικά, «ωφελημένοι» είναι μόνο περί τους 900.000 με 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι των οποίων οι συντάξεις (κύρια και επικουρική) υπερέβαιναν τα 1.000 ευρώ, όπου θα λάβουν τις αντίστοιχες μειώσεις για την κύρια σύνταξη, χωρίς ωστόσο τα ποσά που αναλογούν για τα δώρα και τις επικουρικές!!

Ποιο αναλυτικά (στο ΠΙΝΑΚΑ) τα ποσά που θα λάβουν είναι από 550 ευρώ για τις συντάξεις των 1000 ευρώ και καταλήγουν στα 5.885 ευρώ για συντάξεις των 3.500 ευρώ.

Προσφυγές

Εξυπακούεται, για όσους έχουν προσφύγει δικαστικά (400.000 συνταξιούχοι) θα πρέπει να αναμένουν την εκδίκαση της αγωγής για να λάβουν και τα υπόλοιπα ποσά δηλαδή των δώρων και της επικουρικής. Ωστόσο, όσοι δεν έχουν προσφύγει ακόμα και το επιθυμούν, καλό είναι να σπεύσουν γιατί μετά την καταβολή των χρημάτων αυτών κινδυνεύουν να χάσουν το δικαίωμα αυτό.

Σεπτέμβριος 2020

 Νικολάου Κώστας

Συνταξιούχος τ. ΙΚΑ ΕΤΑΜ

Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας