Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συνδικαλιστές του ΟΑΕΕ-ΕΦΚΑ

480
ΟΑΕΕ-ΕΦΚΑ

Ακόμη μια εκδίκαση συνδικαλιστικής δίωξης συναδέλφων αγωνιστών, λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες.

Την Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019,  στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, η Ελένη Μανουρά και ο Χρήστος Βαγενάς, συνδικαλιστές του Συλλόγου Εργαζομένων του ΟΑΕΕ, διώκονται για διατάραξη οικιακής ειρήνης και παρακώλυση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας με το «ιδιώνυμο» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπου με απλή καταγγελία ή/και αυτεπάγγελτα, διώκονται όποιοι αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους.

Από τις 2 έως τις 23 Νοεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκαν από το συνδικάτο καταλήψεις σε κτίρια του ΟΑΕΕ και του ΕΦΚΑ, για διαμαρτυρία αναφορικά με τις άθλιες συνθήκες εργασίας, που επικρατούν. Οι δυο συνάδελφοι, συνελήφθησαν από την αστυνομία στις 19/11/2018 έξω από το υποκατάστημα του ΟΑΕΕ στο Νέο Ηράκλειο, κατά τη διάρκεια της κατάληψης που πραγματοποιούνταν, λόγω της τραγικής υποστελέχωσης του Περιφερειακού Τμήματος.

Η δίκη αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία για το συνδικαλιστικό-εργατικό κίνημα, καθώς πιθανή καταδίκη των δυο συνδικαλιστών θα ενισχύσει την επιχείρηση ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων και των μέσων πάλης που χρησιμοποιούνται (απεργία, κατάληψη, διαδήλωση). Γι’ αυτό και πρέπει η συγκεκριμένη δίκη, να είναι το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού όλων των εργαζομένων και των συνδικάτων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αλληλεγγύη της στους δυο διωκόμενους συναδέλφους και καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη,  την Παρασκευή 15 Μαρτίου, στα Δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, σε έμπρακτη στήριξη και συμπαράσταση.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ-ΕΦΚΑ!

Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας