Αίσχος από Σαλβίνι: Αρνήθηκε να συμμετάσχει στη γιορτή απελευθέρωσης από φασισμό!

1246
σαλβίνι

Πρώτη φορά μετά την ήττα του φασισμού στην Ιταλία ο ουσιαστικός ηγέτης της κυβέρνησης αυτής της χώρας γυρίζει την πλάτη στην γιορτή απελευθέρωσης της Ιταλίας από το ναζιστικό και φασιστικό καθεστώς.

Το τραγικό είναι ότι οι άνθρωποι ξεχνούν τόσο γρήγορα και τόσο βαθιά, ώστε να παρακάμπτουν τον όλεθρο, την ανελευθερία και την καταστροφή που προκάλεσε ο μουσολινισμός στην Ιταλία και την Ευρώπη, που τις έπνιξε στο αίμα.

Είναι τραγικό ότι η Κεντροαριστερά με την πολιτική της έστρωσε τον δρόμο στον σύγχρονο νεοφασισμό και η Αριστερά με τις ενδημικές, πλέον, στρεβλωτικές στρατηγικές της, δεν μπόρεσε να τον ανακόψει.

Η πρόκληση για την επαναθεμελίωση της Αριστεράς και όχι την «επιστροφή» στα δόγματα που υποτίθεται εγκατέλειψε, είναι ο μόνος δρόμος για ελπίδα αύριο.

Άρνηση Σαλβίνι να παραστεί στη γιορτή της απελευθέρωσης της Ιταλίας από τον φασισμό!

Η Ιταλία γιορτάζει σήμερα την εβδομηκοστή τέταρτη επέτειο της απελευθέρωσης από τον ναζισμό και τον φασισμό, με τον Ματέο Σαλβίνι να αρνείται να δώσει το παρών, κάτι που οδήγησε σε νέες τριβές στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Στην πορεία της Ρώμης πήραν μέρος σημαντικά στελέχη των Πέντε Αστέρων, συμπεριλαμβανομένου και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Λουίτζι Ντι Μάιο, ενώ στο Μιλάνο η συμμετοχή ξεπέρασε τις πενήντα χιλιάδες ανθρώπους με την παρουσία και της ηγεσίας της κεντροαριστεράς.

Δεν λείπουν, όμως, τα  πολιτικά προβλήματα. Ο Ματέο Σαλβίνι -όπως είχαν προβλέψει πολλοί- δεν θέλησε να  δώσει το παρών. O γραμματέας της Λέγκα προτίμησε να πάει στην Σικελία, σε πρωτοβουλία κατά της μαφίας. Kαι δηλώνει ότι «κατά την άποψή του, αυτή είναι  η πραγματική απελευθέρωση».

Φυσικά, δεν είναι τυχαίο. Ο υπουργός εσωτερικών, με την κίνηση του αυτή, ουσιαστικά δεν αναγνωρίζει την αξία του αγώνα κατά του φασισμού. Πιστεύει, δηλαδή, ότι η σημερινή γιορτή, διχάζει τους Ιταλούς, αντί να τους ενώνει, όπως υπογραμμίζει και μερίδα του Τύπου που πρόσκειται στο κόμμα του.

Νέα ένταση στην κυβέρνηση

Πρόκειται για μια ακόμη αιτία έντασης μέσα στην κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε. Πριν από όλα αυτά, ο Ματέο Σαλβίνι αρνήθηκε να εγκρίνει μέτρο που θα ρύθμιζε τα τεράστια χρέη της Ρώμης, παρά το ότι η δήμαρχος, Βιρτζίνια Ράτζι ανήκει στους συμμάχους του, των Πέντε Αστέρων.

Παράλληλα, συνεχίζει να τους κατηγορεί ότι το μέτρο για τo «κοινωνικό εισόδημα» για τους άνεργους δεν θα φέρει τα  θεαματικά αποτελέσματα που πολλοί ανέμεναν. Και την ίδια στιγμή, ο Σαλβίνι θεωρεί ότι ο υφυπουργός μεταφορών της Λέγκα, Αρμάντο Σίρι δεν πρέπει να παραιτηθεί έστω και αν έχει λάβει δικαστική κλήση για διαφθορά. Αδιαφορώντας για το ότι ο Ντι Μάιο ζητά με έμφαση το ακριβώς αντίθετο.

Οι εκλογές του Μαΐου πλησιάζουν και η πολιτική σύγκρουση έχει φτάσει στα άκρα, με την Λέγκα να προσπαθεί συνεχώς να αποδείξει ότι έχει τον τελευταίο λόγο επί όλων των πιο σημαντικών αποφάσεων.

Στην πρόθεση ψήφου άλλωστε πλέον αγγίζει το 37% ενώ τα Πέντε Αστέρια, στην φάση αυτή δεν ξεπερνούν το 22%. Είναι σαφές ότι μετά τις Ευρωεκλογές τα πάντα είναι πιθανά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας