Πρωθυπουργός Παλαιστίνης Mohammed Shtayyeh:”Η ειρηνευτική συμφωνία Τραμπ είναι απ’την αρχή νεκρή”

1357
Shtayyeh

Ο Πρωθυπουργός της Παλαιστίνης Mohammed Shtayyeh αναφέρει ότι η ειρηνευτική συμφωνία του Ντόναλντ Τραμπ είναι  «από την αρχή νεκρή»  

Ο νέος Παλαιστίνιος Πρωθυπουργός δήλωσε ότι η ειρηνευτική συμφωνία που θα ανακοινώσει ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα είναι  «από την αρχή νεκρή», επαναλαμβάνοντας την απόρριψη οποιουδήποτε ειρηνευτικού σχεδίου από την μεριά της Παλαιστίνης  προτού  καν ανακοινωθεί.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συγχαίρουν τον Mohammed Shtayyeh και τη νέα Παλαιστινιακή κυβέρνηση που ορκίστηκε το Σαββατοκύριακο και που δεν άλλαξε πολιτική στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς και τους  αξιωματούχους που εξακολουθούν να αρνούνται να ασχοληθούν με τους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Ο νέος Πρωθυπουργός ανέφερε στην πρώτη του συνέντευξη τύπου  στο Associated Press : «Δεν υπάρχουν εταίροι στην Παλαιστίνη για το Τραμπ. Δεν υπάρχουν ούτε Άραβες ούτε Ευρωπαίοι εταίροι για το Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ».

Επέκρινε επίσης τα οικονομικά μέτρα που επιβάλλονται στην Παλαιστινιακή Αρχή, με τη παύση της  χρηματοδότησης των Παλαιστινίων από τις ΗΠΑ  και την πολιτική του  Ισραήλ να αρνείται  να παραδώσει τα  εκατομμύρια εισπραχθέντων φόρων.

Ο Πρωθυπουργός  Mohammed Shtayyeh ανέφερε: «Το Ισραήλ είναι μέρος του οικονομικού πολέμου που μας έχουν κηρύξει οι Ηνωμένες Πολιτείες. Το όλο σύστημα προσπαθεί να μας ωθήσει στο να υποκύψουμε και να συμφωνήσουμε σε μια απαράδεκτη πρόταση ειρήνης. Αυτός  είναι ένας οικονομικός εκβιασμός  τον οποίο απορρίπτουμε».  Χωρίς τις βασικές πηγές εσόδων, η Παλαιστινιακή κυβέρνηση έχει αρχίσει να πληρώνει τους μισθούς των δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων κατά το ήμισυ, ενώ παρέχονται  μειωμένες υπηρεσίες και υπάρχει αυξημένος δανεισμός. Σε νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, η Παγκόσμια Τράπεζα δήλωσε ότι το Παλαιστινιακό έλλειμμα θα αυξηθεί από τα 400 εκατομμύρια δολάρια που ήταν πέρυσι σε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια φέτος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας