Έκθετος ο Μπουτάρης για τον τραυματισμό των μαθητριών. Εγκληματική αδιαφορία

1341
μπουτάρης

Την προκλητική και εγκληματική αδιαφορία του Δήμου Θεσσαλονίκης για την κατάσταση του κτιρίου όπου στεγάζεται το 5ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης κατήγγειλαν σε χθεσινή συγκέντρωσή τους οι γονείς των μαθητών. 

Όπως επισημαίνεται, αν και το κτίριο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές εξαιτίας των έργων του μετρό, με το μισό να έχει τεθεί εκτός λειτουργίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει αδιαφορήσει για τις εκκλήσεις για επιδιόρθωση των ζημιών στο εν λειτουργία μέρος του ή στην εξεύρεση άλλου κτιρίου για τη στέγαση του σχολείου.

Συνέπεια αυτής της προκλητικής στάσης του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη ήταν ο πρόσφατος τραυματισμός δύο μαθητριών, ύστερα από πτώση ανεμιστήρα σε αίθουσα διδασκαλίας.

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Θεσσαλονίκης υποστήριξε ότι στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας πραγματοποίησαν αυτοψία μετά το περιστατικό και το αίτημα που αφορούσε την πτώση του ανεμιστήρα, το οποίο «καταχωρήθηκε την επομένη του συμβάντος, δηλαδή στις 21/09/2018».

«Στην περίπτωση του 5ου δημοτικού σχολείου ειδικότερα, στο πρόγραμμα διαχείρισης των εργασιών συντήρησης σχολείων που χειρίζονται οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, από τις 25 Ιανουαρίου 2017 έχουν καταχωρηθεί 13 αιτήματα για συντήρηση άλλου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, τα οποία διεκπεραιώθηκαν στο σύνολό τους», ανέφερε ο δήμος, προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας