Άγκυρα: «Περιμένουμε επενδύσεις 50 δισ.δολαρίων από τις χώρες του Κόλπου»

558
Περιμένουμε επενδύσεις 50 δισ.δολαρίων

Πενήντα δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις αναμένουν οι Τούρκοι από τις χώρες του Κόλπου, δηλαδή από τα ΗΑΕ και την Σαουδική Αραβία, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ.

Σε αυτές τις χώρες φυσικά προστίθενται το Κατάρ και το Κουβέιτ.

Πρόκειται για ολοκληρωτική ακύρωση του άξονα που προσπάθησε να δημιουργήσει η Αθήνα με τις χώρες του Κόλπου.

Ήδη οι επενδύσεις των ΗΑΕ στην Τουρκία που είναι πολλών δισ. δολαρίων καθιστού απαγορευτική την οποιαδήποτε συμφωνία αμυντικής συνδρομής των ΗΑΕ προς την Ελλάδα, σε περίπτωση τουρκικής επίθεσης.

Κανείς δεν πυροβολεί τον πελάτη του.

Το Κατάρ παρασκηνιακά, δημιουργεί το κατάλληλο κλίμα και για την εξομάλυνση των σχέσεων Σ.Αραβίας-Τουρκίας, μία εξομάλυνση που θα αποφέρι αρκετά δισ. δολάρια στην Άγκυρα, τουλάχιστον έτσι φιλοδοξεί.

«Πρόσφατα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν ότι θα επενδύσουν βραχυπρόθεσμα 10 δισεκατομμύρια δολάρια στην Τουρκία.

Με τη συμφωνία που έγινε, είναι αξιοσημείωτο ότι μεταξύ των δύο χωρών που υπήρχαν μακροχρόνιες ψυχρές σχέσεις φύσηξαν θερμοί άνεμοι και ότι οι πάγοι μεταξύ τους έλιωσαν.

Οι χώρες του Κόλπου ετοιμάζονται για επενδύσεις

Ενώ οι καυτές εξελίξεις είχαν αντίκτυπο στις χώρες του Κόλπου, ο ειδικός στις επενδύσεις στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, Νάσου Οζντεμίρ Ισταμπούλι δήλωσε ότι ενημερώθηκε πως πολλές χώρες, όπως το Κατάρ, το Κουβέιτ και η Σαουδική Αραβία, έχουν μεγάλα επενδυτικά σχέδια στην Τουρκία με αυτή την ατμόσφαιρα.

Μπορεί να φθάσουν τα 50 δις

Υπενθυμίζοντας ότι συναντάται συχνά με τους εταίρους τους στις χώρες του Κόλπου, ο Ισταμπούλι είπε: «Έχουν αρχίσει να έρχονται θετικά νέα από τους επιχειρηματικούς μας εταίρους στην περιοχή.

Πολλοί επιχειρηματίες, ειδικά από τις χώρες του Κόλπου, μου τηλεφωνούν και θέλουν να επενδύσουν στην Τουρκία. 

Επιπλέον, μας ενημερώνουν ότι θέλουν πληροφορίες για εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία. 

Εμείς, ως ειδικοί στις επενδύσεις, υπολογίζουμε ότι το ύψος των επενδύσεων που θα εισέλθουν στη χώρα μας από τις χώρες του Κόλπου μέχρι τα μέσα του 2023 θα είναι μεταξύ 40 και 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων και κάνουμε τις προετοιμασίες μας προς αυτή την κατεύθυνση.

Παρεμπιπτόντως, δεν μπορώ να μην αναφέρω, αυτός ο αριθμός θα είναι με βάση τα κράτη και τις εταιρείες. Η συμφωνία και οι καλές σχέσεις μεταξύ των χωρών θα προσελκύσουν τους ανθρώπους που ζουν εκεί στη χώρα μας. 

Πολλοί πολίτες των χωρών του Κόλπου θα περάσουν τις διακοπές τους στη χώρα μας και θα αφήσουν ξένο νόμισμα»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας