Ζελένσκι-Να παραδοθούν στην κυβέρνησή μου «όλοι οι δεσμευμένοι πόροι της Ρωσίας

4783

Το μόνο που δεν ζητάει ο ”αρχικλέφτης” της Ουκρανίας είναι να του παραδοθεί και η ίδια η Ρωσία !!! 

Ν.Σ.

 

Να τεθούν στη διάθεση της κυβέρνησής του όλοι οι δεσμευμένοι από τη Δύση ρωσικοί πόροι απαίτησε στο βραδινό διάγγελμά του ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Φυσικά η απαίτησή του αυτή μπορεί να καταστρέψει ολόκληρο το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα καθώς αυτό στηρίζεται στην αρχή της εμπιστοσύνης.

Είναι καιρός να «καταφερθούν οι μέγιστες συστημικές ζημίες στη Ρωσία», ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά «τους δεσμευμένους ρωσικούς πόρους, τόσο του τρομοκρατικού κράτους όσο και των προσώπων που συνδέονται με αυτό».

«Τα πάντα πρέπει να κατασχεθούν και να χρησιμοποιηθούν για την άμυνα έναντι του τρόμου. Είναι δίκαιο να προβαίνεις σε αντίποινα εναντίον του τρομοκράτη. Είναι δίκαιο να καταστρέφεις τρομοκράτες. Είναι δίκαιο να κάνεις το τρομοκρατικό κράτος να πληρώσει για τις ενέργειές του», είπε.

Πρόσθεσε πως συζήτησε για το ζήτημα με τον επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Ζοσέπ Μπορέλ, ο οποίος επισκέφθηκε το Κίεβο χθες Τετάρτη.

«Χρειαζόμαστε ενωμένη και ισχυρή απόφαση. Απόφαση που θα αποδείξει ότι τηρούμε μαζί το διεθνές δίκαιο και περιφρονούμε απόλυτα το τρομοκρατικό κράτος».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταρτίζει σχεδιασμούς για να διαθέσει καταρχήν στο Κίεβο ποσά που έχουν προκύψει από δεσμευμένους πόρους της ρωσικής κεντρικής τράπεζας αποταμιευμένους στο εξωτερικό —ιδίως τόκους—, εν είδει πρώτου βήματος προς την κατεύθυνση αυτή.

Το ποσό υπολογίζεται πως ανέρχεται σε δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια βάση.

Αυτό που φοβούνται στην Δύση όμως είναι η απαξίωση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών και ότι θα προκαλέσουν πολλές χώρες στο να επισπεύσουν άμεσα την αποδολαριοποίησή τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας