Ζαπορίζια: “Kill Zone” Αεροπορίας-πυροβολικού-Οι Ρώσοι(βόμβες FAB-500) θέρισαν τις ουκρανικές δυνάμεις-700-νεκροί

2113

Η ρωσική Αεροπορία προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του πολέμου με συνέπεια οι ουκρανικές απώλειες να έχουν εκτοξευτεί.

Oι Ρώσοι τοποθέτησαν κιτ ανεμοπορείας στις συμβατικές βόμβες σοβιετικής εποχής ελεύθερης πτώσης FAB 250/500/1500 και τις μετέτρεψαν σε κατευθυνόμενα stand-off όπλα ακτίνας μέχρι 60 χλμ.

Πλέον τα Su-24/34 κτυπούν με μεγάλη ακρίβεια ουκρανικές συγκεντρώσεις δυνάμεων χωρίς κίνδυνο κατάρριψης από MANPADS ή άλλα αντιαεροπορικά.

Σήμερα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατάφεραν ένα σημαντικό πλήγμα στους ουκρανικούς σχηματισμούς στην περιοχή Ραμποτίνο. Η ρωσική Αεροπορία με 4 FAB-500 UMPC διέλυσε ουκρανική συγκέντρωση δυνάμεων στο Ραμποτίνο. Η ουκρανική αντεπίθεση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Οι Ρώσοι αναφέρουν πως οι ουκρανικές απώλειες έχουν εκτοξευτεί σε 700 νεκρούς και τραυματίες ανά 24 ώρες! Μόνο στο Ραμποτίνο είναι πάνω από 100.

Οι Ρώσοι μετέτρεψαν το  Ραμποτίνο σε “Kill Zone” του πυροβολικού. Οι Ουκρανοί ακόμα δεν μπορούν να ελέγξουν το νότιο 1/4 του οικισμού και η κατάληψη του είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Μαζικές ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στην Ζαπορίζια! – 100 νεκροί

“Στην κατεύθυνση της Ζαπορίζια, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας επέφεραν ισχυρό πλήγμα στις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές Ραμποτίνο και Βέρμποβο” ανακοίνωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της περιοχής Ζαπορίζια, Yevhen Balitsky.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης, οι συνολικές απώλειες του ουκρανικού Στρατού ως αποτέλεσμα του ρωσικού χτυπήματος ανήλθαν σε 100 άτομα.

Επιπλέον, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν 9 πυροβόλα, 2 συστήματα όλμων και 2 άρματα μάχης. Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε επίσης τρία εχθρικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

Οι σκληρές μάχες συνεχίζονται στο τμήμα Orekhovsky στην Ζαπορίζια.

Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες και για ρωσική βαλλιστική επίθεση με Iskander-M σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ζαπορίζια. Κτυπήθηκαν στρατώνες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, εγκαταστάσεις επισκευής τεθωρακισμένων οχημάτων και αποθήκες πυρομαχικών.

Στο βίντεο μπορείτε να δείτε την ρωσική Αεροπορία να εξαπολύει τέσσερις βόμβες FAB-500 εναντίον ουκρανικών δυνάμεων που προσπάθησαν να κρυφτούν στη ζώνη του δάσους.

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές αναφέρουν πως “η χρήση εναέριων βομβών εξοπλισμένων με μονάδα διόρθωσης και σχεδιασμού αλλάζει ριζικά την ισορροπία στο πεδίο της μάχης.

Ο ουκρανικός Στρατός στερείται της δυνατότητας να συγκεντρώσει στρατιωτικό εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό του σε ένα τμήμα δεδομένης και της έλλειψης συστημάτων αεράμυνας και μαχητικών αεροσκαφών.

Λίγο αργότερα οι Ρώσοι εξαπέλυσαν ακόμη 4 βόμβες FAB-500 στην Mala Tokmachka της Ζαπορίζια

Η κατάσταση στο Ραμποτίνο

Σφοδρές μάχες βρίσκονται σε εξέλιξη στο Ραμποτίνο και το Βέρμποβο.

Σύμφωνα με τη ρωσική αναφορά:

► Ο ουκρανικός Στρατός από τις 5 το πρωί αρχίζει με προετοιμασία του πυροβολικού και στη συνέχεια ξεκινά επιθέσεις εναντίον των ρωσικών θέσεων..

► Σήμερα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χρησιμοποίησαν οχήματα μάχης πεζικού Bradley και φορτηγά κατά τη διάρκεια επίθεσης στο Ραμποτίνο.

► Τα τελευταία περίχωρα του Ραμποτίνο δεν βρίσκονται ακόμα κάτω υπό ουκρανικό έλεγχο. Ο ουκρανικός Στρατός δεν μπορεί να προχωρήσει καθώς δέχεται ισχυρά πυρά.

► Ο ουκρανικός Στρατός εξακολουθεί να προσπαθεί να παρακάμψει τον οικισμό στα νότια, όπου οι μάχες στις δασικές ζώνες δεν σταματούν.

► Στη γραμμή Ραμποτίνο και Βερμπόβο, ο ουκρανικός Στρατός επιχειρεί σε μικρές ομάδες των 10-15 στρατιωτών, με αποστολή να καταλάβουν ένα συγκεκριμένο τμήμα του ορύγματος.

► Δυτικά του Βέρμποβο, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν τις επιθετικές επιχειρήσεις προσπαθώντας να φτάσουν στα βόρεια και νότια πλευρά.

► «Νοτιοανατολικά και νοτιοδυτικά του Ραμποτίνο, οι μάχες συνεχίζονται για οχυρά, που είναι το κλειδί για τη Νοβοπροκοπόβκα. Οι ρωσικές ομάδες με την υποστήριξη τεθωρακισμένων οχημάτων αντεπιτίθενται σε διάφορες κατευθύνσεις», ανέφεραν σήμερα οι Ουκρανοί στρατιωτικοί αναλυτές.

► Στα βορειοανατολικά της Novoprokopovka, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προσπαθούν να διαπεράσουν δύο δασικές ζώνες.

Το Τάγμα Sudoplatov εξαπολύει επιθέσει με FPV drones – Κτυπά εκτοξευτή Javelin σε κτίριο και στη συνέχεια Ουκρανούς στρατιώτες

Απώλειες των Ουκρανών: Πάνω από 700 νεκροί και τραυματίες την ημέρα!

Σύμφωνα με τo ρωσικό υπουργείο Άμυνας:

-Στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ, μονάδες  «Νότος», σε συνεργασία με την αεροπορία και το πυροβολικό, απέκρουσαν τέσσερις επιθέσεις των ομάδων εφόδου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές του οικισμού Kleshcheevka και Veseleoe της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι απώλειες του ουκρανικού Στρατού ανήλθαν σε 225 Ουκρανούς στρατιώτες νεκροί και τραυματίες, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, εννέα οχήματα, ένα αμερικανικό σύστημα πυροβολικού M777, καθώς και ένα Grad MLRS.

Επίσης στην περιοχή του οικισμού Pervomaiskoye στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ καταστράφηκε το κέντρο ελέγχου μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

-Στην κατεύθυνση Ζαπορίζια, αεροπορικές επιδρομές, πυρά πυροβολικού και βαριά συστήματα φλογοβόλων TOS-1 απέκρουσαν δύο επιθέσεις της 47ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του χωριού Rabotino

-Σκοτώθηκαν έως 170 Ουκρανοί στρατιώτες ενώ καταστράφηκαν δύο άρματα μάχης, τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τέσσερα οχήματα, τρία συστήματα πυροβολικού M777 αμερικανικής κατασκευής και ένα οβιδοβόλο M119, ένα αυτοκινούμενο σύστημα πυροβολικού Panzerhaubitze-2000, ένα πυροβόλο FH-70 βρετανικής κατασκευής , και δύο συστήματα D-20 και D-30.

Η αποθήκη πυρομαχικών της 46ης Αεροπορικής Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας καταστράφηκε κοντά στην πόλη Orekhov στην Ζαπορίζια

-Στην κατεύθυνση Krasnolimansky, οι συντονισμένες ενέργειες των μονάδων της ομάδας στρατευμάτων “Κέντρο”, οι αεροπορικές επιδρομές, τα πυρά πυροβολικού και τα βαριά συστήματα φλογοβόλων απέκρουσαν τρεις επιθέσεις από ομάδες εφόδου της 63ης και 67ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές των οικισμών Torskoye στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και Chervonaya Dibrova στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ.

Οι απώλειες του ουκρανικού Στρατού ανήλθαν σε πάνω από 70 Ουκρανούς στρατιώτες, τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, ένα αυτοκινούμενο Krab πολωνικής κατασκευής και ένα οβιδοβόλο D-20.

-Στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ, αεροπορικές επιδρομές και πυρά πυροβολικού από τη «Δυτική» ομάδα στρατευμάτων έπληξαν το ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές του οικισμού Sinkovka, Sandy, Berestovoye της περιοχής Χάρκοβο και Stelmahovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ.

Σκοτώθηκαν έως και 50 Ουκρανοί στρατιωτικοί, δύο οχήματα και ένα D-30 καταστράφηκαν.

-Οι μονάδες της ομάδας στρατευμάτων “Vostok” στην κατεύθυνση Νότιο Ντόνετσκ έπληξαν δύο συσσωρεύσεις ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές των χωριών Ugledar και Makarovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Στην περιοχή του χωριού Urozhaynoye της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ αναχαιτίστηκε επιχείρηση ουκρανικής ομάδας σαμποτάζ και αναγνώρισης.

Οι απώλειες του ουκρανικού Στρατού ανήλθαν σε 175 Ουκρανούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν, ενώ καταστράφηκαν τέσσερα οχήματα και δύο συστήματα πυροβολικού D-20 και D-30.

-Στην Χερσώνα, σκοτώθηκαν έως και 40 Ουκρανοί στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων δύο ομάδων δολιοφθοράς και αναγνώρισης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ενώ καταστράφηκαν δύο αυτοκίνητα και δύο συστήματα D-30.

Η επιχειρησιακή-τακτική και η στρατιωτική αεροπορία, οι πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας έπληξαν ουκρανικό ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό σε 132 περιοχές.

Χτυπήθηκαν οι θέσεις ελέγχου της 72ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή της πόλης Vugledar και της 8ης Ορεινής Ταξιαρχίας Εφόδου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του χωριού Razdolovka (DPR).

Τα συστήματα αεράμυνας αναχαίτισαν 21 πυραύλους από συστήματα HIMARS και Uragan.

Επιπλέον, 33 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα καταστράφηκαν και κατεστάλησαν με ηλεκτρονικό πόλεμο στις περιοχές Topolevka, Zaliman, Krasnorechenskoye της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, Berestovoye, Petrivske, Semigorye, Veseleye της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Χάρκοβο, Romanovskoye, Mirnoye, Ocheretovatoye της Περιφέρειας Ζαπορίζια.

Lancet καταστρέφει ουκρανικό άρμα μάχης T-64BV που προσπαθούσε να εκκενώσει Leopard 2A4

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας