Υεμένη, 22/2: 3 Στρατιωτικές Επιχειρήσεις κατά Αμερικανικών, Βρετανικών, “Ισραηλινών” στόχων

929
Το βρετανικό πλοίο Rubymar που επλήγη στον κόλπο του Άντεν από τους Ανσάρ Άλλαχ, πριν από τη βύθισή του.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις [της Υεμένης] πραγματοποίησαν 3 Στρατιωτικές Επιχειρήσεις κατά Αμερικανικών, Βρετανικών, “Ισραηλινών” στόχων

Κατά την πρώτη επιχείρηση, η πυραυλική δύναμη και η αεροπορία drone των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης εκτόξευσαν έναν αριθμό βαλλιστικών πυραύλων και drones σε διάφορους στόχους του σιωνιστικού εχθρού στην περιοχή Ομ αλ Ράσρας (“Εϊλάτ”) στην κατεχόμενη νότια Παλαιστίνη.

Η δεύτερη επιχείρηση έλαβε χώρα στον Κόλπο του Άντεν, όπου οι ναυτικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης στόχευσαν το βρετανικό πλοίο Islander στον Κόλπο του Άντεν με έναν αριθμό κατάλληλων ναυτικών πυραύλων, πετυχαίνοντας απευθείας πλήγμα, γεγονός που οδήγησε σε πυρκαγιά.

Η τρίτη επιχείρηση αφορούσε τη στόχευση ενός αμερικανικού αντιτορπιλικού στην Ερυθρά Θάλασσα με έναν αριθμό drones

Νωρίτερα την Πέμπτη, οι Επιχειρήσεις Θαλάσσιου Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO) του βρετανικού στρατού ανέφεραν ότι ένα πλοίο ιδιοκτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου πυρπολήθηκε στα ανοιχτά της νότιας ακτής της Υεμένης μετά από επίθεση με πυραύλους στον Κόλπο του Άντεν.

Το χτύπημα, είπε, σημειώθηκε με δύο πυραύλους που εκτοξεύτηκαν στο πλοίο περίπου 70 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Άντεν. Οι δυνάμεις του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ανταποκρίνονται στο περιστατικό, πρόσθεσε το UKMTO.

Με βάση τα δεδομένα παρακολούθησης πλοίων, το σκάφος που φλέγεται είναι φορτηγό πλοίο υπό σημαία Παλάου με το όνομα Islander.

Η ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας Ambrey είπε επίσης ότι «η επίθεση με πυραύλους οδήγησε σε πυρκαγιά στο πλοίο και στρατιωτικές δυνάμεις του συνασπισμού ανταποκρίθηκαν στο περιστατικό».

Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης έχουν εισαγάγει «υποβρύχια όπλα» στις επιθέσεις τους σε πλοία είτε ανήκουν στο “Ισραήλ” είτε συνδέονται με το σιωνιστικό καθεστώς, δήλωσε την Πέμπτη ο ηγέτης των Ανσάρ Άλλαχ, Αμπντούλ-Μαλίκ αλ Χούθι.

Αυξανόμενη ένταση των επιθέσεων

Ενώ οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν εξαπολύσει μεγάλο αριθμό επιθέσεων ενάντια “στις στρατιωτικές υποδομές των Χούθι” και υποτίθεται ότι τις έχουν σε μεγάλο βαθμό υποβαθμίσει, αντί να μειώνονται οι επιθέσεις από τις ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης, αυτές αυξάνονται τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά. Πράγμα που κάνει πιστευτές τις εκτιμήσεις ότι οι δυτικοί κάνουν αυτό που γνωρίζουν καλύτερα: Ρίχνουν “τουφεκιές στο γάμο του καραγκιόζη” και μετά δηλώνουν ότι πέτυχαν σοβαρά πλήγματα στον εχθρό. Έτσι αντισταθμίζουν τις ήττες επί του εδάφους με επικοινωνιακές νίκες. Θυμίζουμε ότι με κάτι τέτοιες νίκες στην Ουκρανία, έχουν φτάσει ν’ αναρωτιόνται πόσο καιρό θα χρειαστεί ο Ρωσικός στρατός να μπει στο Κίεβο…

Η ανθεκτικότητα των δυνάμεων της Υεμένης, που ήταν απολύτως αναμενόμενη αφού οι δυτικοί έχουν ήδη (δι’ αντιπροσώπων) βρεθεί αντιμέτωποι μαζί τους στο πεδίο της μάχης και έχουν αποχωρήσει από αυτό “δαρμένοι”, εξηγεί γιατί απέφυγαν να στείλουν στην Ερυθρά αεροπλανοφόρα. Οι μεν αμερικάνοι μόλις ξεκίνησαν να επιχειρούν οι Ανσάρ Άλλαχ έστειλαν εσπευσμένα το “Τζέραλντ Φορντ” (που έκανε παρέλαση έξω από τη Γάζα) πίσω στο Νόρφολκ για το τακτικό σέρβις των 60.000 χιλιομέτρων που προβλέπει ο κατασκευαστής, οι δε Βρετανοί διαπίστωσαν ότι το “queen Elizabeth II” ήταν ασυντήρητο ενώ το Prince of Wales “παρουσίασε πρόβλημα στον άξονα κίνησης” και… στάλθηκε στο βουλκανιζατέρ για ρύθμιση προσθίου συστήματος. Η πραγματικότητα είναι ότι η σύγχρονη στρατιωτική τεχνολογία έχει καταστήσει απόλυτα ξεπερασμένα τα αεροπλανοφόρα, που αποτελούν πλέον εύκολο στόχο για πυραυλικές επιθέσεις.

Ανασκόπηση: 30 Προηγούμενες Ναυτικές Επιχειρήσεις Στόχευσαν 32 Πλοία

Από τις 19 Νοεμβρίου 2023 έως τις 31 Ιανουαρίου 2024, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης πραγματοποίησαν 20 ναυτικές επιχειρήσεις, με στόχο 23 πλοία. Αυτά περιελάμβαναν τρία πλοία που ανήκουν στην “ισραηλινή” οντότητα, εννέα αμερικανικά πλοία, συμπεριλαμβανομένων πολεμικών πλοίων, ένα βρετανικό πετρελαιοφόρο και δέκα πλοία που κατευθύνονταν προς τα κατεχόμενα παλαιστινιακά λιμάνια. Πολλά πλοία άλλαξαν την πορεία τους ως απάντηση σε προειδοποιήσεις του Ναυτικού της Υεμένης.

Στις 19 Νοεμβρίου 2023, οι Ναυτικές Δυνάμεις της Υεμένης πραγματοποίησαν στρατιωτική επιχείρηση στην Ερυθρά Θάλασσα, με αποτέλεσμα να κατασχεθεί ένα ισραηλινό πλοίο, το Galaxy Leader, και να το μεταφέρει στις ακτές της Υεμένης.

Στις 3 Δεκεμβρίου, οι Ναυτικές Δυνάμεις της Υεμένης στόχευσαν δύο ισραηλινά πλοία στα στενά Μπαμπ αλ Μάνταμπ, το United Explorer και το Number 9, με ένα ναυτικό πύραυλο να στοχεύει το πρώτο πλοίο και ένα θαλάσσιο drone να στοχεύει το δεύτερο.

Στις 12 Δεκεμβρίου, οι Ναυτικές Δυνάμεις της Υεμένης πραγματοποίησαν μια ποιοτική στρατιωτική επιχείρηση κατά του νορβηγικού πλοίου Strinda, φορτωμένου με πετρέλαιο και κατευθυνόμενου προς την ισραηλινή οντότητα, στοχεύοντάς το με κατάλληλο ναυτικό πύραυλο.

Στις 14 Δεκεμβρίου, οι Ναυτικές Δυνάμεις της Υεμένης πραγματοποίησαν στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, Maersk Gibraltar, που κατευθυνόταν προς την ισραηλινή οντότητα, με άμεσο χτύπημα από θαλάσσιο drone.

Στις 15 Δεκεμβρίου, οι Ναυτικές Δυνάμεις της Υεμένης πραγματοποίησαν στρατιωτική επιχείρηση εναντίον δύο πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, τα MSC Alanya και MSC PALATIUM III, που κατευθύνονταν προς την ισραηλινή οντότητα, στοχεύοντάς τα με δύο κατάλληλους ναυτικούς πυραύλους.

Στις 18 Δεκεμβρίου, οι Ναυτικές Δυνάμεις της Υεμένης πραγματοποίησαν μια ποιοτική στρατιωτική επιχείρηση εναντίον δύο πλοίων που συνδέονται με τη Σιωνιστική οντότητα, το πρώτο ήταν το Swan Atlantic, φορτωμένο με πετρέλαιο και το άλλο το MSC Clara που μετέφερε εμπορευματοκιβώτια, στοχεύοντάς τα με δύο ναυτικά drones.

Στις 26 Δεκεμβρίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν την επιτυχία μιας διπλής επιχείρησης με στόχο το πλοίο MSC United με ναυτικό πύραυλο και χτύπημα του λιμανιού Ουμ αλ Ράσρας με αναγνωριστικά drones για υποστήριξη του παλαιστινιακού λαού.

Στις 31 Δεκεμβρίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν την επιτυχία μιας ναυτικής επιχείρησης με στόχο το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Maersk Hangzhou, με κατεύθυνση τα κατεχόμενα λιμάνια της Παλαιστίνης.

Στις 3 Ιανουαρίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις επιβεβαίωσαν τη στόχευση του πλοίου CMA CGM TAGE, με προορισμό τα κατεχόμενα λιμάνια της Παλαιστίνης.

Στις 10 Ιανουαρίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι οι Ναυτικές Δυνάμεις, η Πυραυλική Δύναμη και η Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησαν κοινή στρατιωτική επιχείρηση με μεγάλο αριθμό βαλλιστικών και ναυτικών πυραύλων και drones με στόχο ένα αμερικανικό πλοίο που υποστηρίζει τη Σιωνιστική οντότητα. Αυτή η επιχείρηση ήρθε ως πρώτη απάντηση στην προδοτική επίθεση που υπέστησαν οι Ναυτικές Δυνάμεις της Υεμένης από τις δυνάμεις των ΗΠΑ στις 31 Δεκεμβρίου.

Στις 15 Ιανουαρίου οι Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν τη στόχευση αμερικανικού πλοίου στον Κόλπο του Άντεν με μερικούς κατάλληλους ναυτικούς πυραύλους και το χτύπημα ήταν ακριβές και άμεσο.

Στις 16 Ιανουαρίου οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης ανακοίνωσαν ότι στόχευσαν το πλοίο Zografia, που κατευθυνόταν προς τα λιμάνια της κατεχόμενης Παλαιστίνης, με αρκετούς κατάλληλους ναυτικούς πυραύλους και το χτύπημα ήταν άμεσο.

Στις 17 Ιανουαρίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης ανακοίνωσαν ότι στόχευσαν το αμερικανικό πλοίο Genco Picardy στον Κόλπο του Άντεν με αρκετούς κατάλληλους ναυτικούς πυραύλους και το χτύπημα ήταν ακριβές και άμεσο.

Στις 19 Ιανουαρίου οι Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι οι ναυτικές δυνάμεις στόχευσαν το αμερικανικό πλοίο Chem Ranger στον Κόλπο του Άντεν με κατάλληλους ναυτικούς πυραύλους.

Στις 22 Ιανουαρίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι στόχευσαν το αμερικανικό στρατιωτικό φορτηγό πλοίο Ocean Jazz στον Κόλπο του Άντεν με κατάλληλους ναυτικούς πυραύλους και το χτύπημα ήταν ακριβές και άμεσο.

Στις 25 Ιανουαρίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης ανακοίνωσαν ένα άμεσο χτύπημα σε πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ, αναγκάζοντας δύο αμερικανικά εμπορικά πλοία να υποχωρήσουν κατά τη διάρκεια μιας δίωρης εμπλοκής με Αμερικανικά αντιτορπιλικά και πολεμικά πλοία στον Κόλπο του Άντεν.

Στις 27 Ιανουαρίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης ανακοίνωσαν την εκτέλεση επιχείρησης στόχευσης κατά του βρετανικού πετρελαϊκού πλοίου Marlin Luanda με χρήση κατάλληλων ναυτικών πυραύλων στον Κόλπο του Άντεν, με αποτέλεσμα το άμεσο χτύπημα και την επακόλουθη ανάφλεξη.

Στις 29 Ιανουαρίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης ανακοίνωσαν τη στόχευση ενός πλοίου υλικοτεχνικής υποστήριξης, του Lewis B. Puller, που ανήκει στο Ναυτικό των ΗΠΑ στον Κόλπο του Άντεν με ναυτικό πύραυλο.

Στις 31 Ιανουαρίου, ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων, Ταξίαρχος Γιάχια Σαρί’, ανακοίνωσε ότι οι Ναυτικές Δυνάμεις εκτόξευσαν κατάλληλους ναυτικούς πυραύλους στο αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Gravely στην Ερυθρά Θάλασσα, χτυπώντας το άμεσα και με ακρίβεια.

Στις 12 Φεβρουαρίου, ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων, Ταξίαρχος Γιάχια Σαρί’ ανακοίνωσε ότι οι Ναυτικές Δυνάμεις εξαπέλυσαν πλήγματα ακριβείας κατά του αμερικανικού πλοίου Star Iris στην Ερυθρά Θάλασσα.

Στις 17 Φεβρουαρίου, Οι ναυτικές δυνάμεις των ενόπλων δυνάμεων της Υεμένης πραγματοποίησαν επιχείρηση στόχευσης εναντίον βρετανικού πετρελαιοφόρου (Pollux) στην Ερυθρά Θάλασσα με μεγάλο αριθμό κατάλληλων ναυτικών πυραύλων και τα πλήγματα ήταν ακριβή και άμεσα

Στις 19 Φεβρουαρίου, Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης πραγματοποίησαν δύο ξεχωριστές στρατιωτικές επιχειρήσεις με στόχο ένα βρετανικό σκάφος στον Κόλπο του Άντεν και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ (UAV) στη δυτική επαρχία Χοντέιντα της Υεμένης. «Οι ναυτικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης πραγματοποίησαν μια συγκεκριμένη στρατιωτική επιχείρηση, στοχεύοντας ένα βρετανικό πλοίο στον Κόλπο του Άντεν, με το όνομα «Rubymar», με έναν αριθμό κατάλληλων ναυτικών πυραύλων», δήλωσε ο ταξίαρχος Γιάχια Σαρί’ σε δήλωση σήμερα το πρωί. «Μεταξύ των αποτελεσμάτων της επιχείρησης ήταν τα εξής: Το πλοίο υπέστη καταστροφικές ζημιές και ακινητοποιήθηκε πλήρως. Ως αποτέλεσμα των εκτεταμένων ζημιών που υπέστη το πλοίο, το προσωπικό του αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει. Αντικρουόμενες πληροφορίες λένε είτε ότι έχει ήδη βυθιστεί, είτε ότι γίνεται απόπειρα ρυμούλκησής του στο Τζιμπουτί, ενώ κινδυνεύει να βυθιστεί οποιαδήποτε στιγμή.

Αργότερα την ίδια μέρα έγιναν δύο επιχειρήσεις ενάντια σε πλοία των ΗΠΑ. Η πρώτη επιχείρηση είχε στόχο το αμερικανικό πλοίο «Sea Champion», ενώ η δεύτερη επιχείρηση είχε στόχο το αμερικανικό πλοίο «Navis Fortuna». Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ενόπλων δυνάμεων της Υεμένης, ένας αριθμός κατάλληλων ναυτικών πυραύλων χρησιμοποιήθηκε στην επιχείρηση στόχευσης και τα χτυπήματα ήταν ακριβή και άμεσα.

 

Πηγή: Πρακτορεία ειδήσεων της Υεμένης και του Ιράν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας