Βρετανικό Δημοσκοπικό «χαστούκι» στον Σούνακ για ακύρωση της συνάντησης με τον Μητσοτάκη

1099

2 στους 3 Βρετανούς τον αποδοκιμάζουν

Πάντως ο Σούνακ δεν θα τολμούσε ποτέ να αντιμετωπίσει με τέτοια περιφρόνηση τον πρωθυπουργό οποιασδήποτε χώρας , που θα διέθετε στοιχειώδη ανεξαρτησία και εθνική αξιοπρέπεια , παρά μόνο την δεδομένη και γονυκλινή Ελλάδα του κ.Μητσοτάκη ή του κ.Τσίπρα

Λάθος χαρακτηρίζει την ακύρωση του ραντεβού του Βρετανού πρωθυπουργού με τον Έλληνα ομόλογό του, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση του yougov.co.uk, δείχνοντας αποδοκιμασία στον Ρίσι Σούνακ.

«Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ ακύρωσε συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα στο Λονδίνο, επειδή ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε σε συνέντευξή του την επιθυμία της χώρας του να επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Πιστεύετε ότι η Ντάουνινγκ Στριτ πήρε τη σωστή ή τη λανθασμένη απόφαση να ακυρώσει αυτή τη συνάντηση;» αναφέρει η ερώτηση, με το 66% να δηλώνει πως θεωρεί την απόφαση λάθος, το 22% απαντά πως δεν γνωρίζει, ενώ το 11% τοποθετείται υπέρ της απόφασης, χαρακτηρίζοντάς τη «σωστή».

Σχεδόν ένας στους δύο Βρετανούς που ρωτήθηκε τοποθετήθηκε υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Το 49% δηλώνει πως θα έπρεπε να επιστραφούν και μόλις το 15% πως θα έπρεπε να παραμείνουν στη Βρετανία. Το 10% απαντά δεν γνωρίζω και το 26% δεν απαντά πως δεν έχει πρόβλημα με καμία από τις δύο επιλογές.

Όσο για το ποιος πρέπει να αποφασίσει σχετικά με την τύχη των Γλυπτών, το 50% απαντά πως πρέπει να αποφασίσει το Βρετανικό Μουσείο, το 22% απαντά η κυβέρνηση της Βρετανίας.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας