Βουλή:Η κυβέρνηση έχασε την δεδηλωμένη– Μόνο 107 της ΝΔ ψήφισαν «Ναι»

1300

Το ν/σ πέρασε με 176 ψήφους από 4 κόμματα

H παράδοση στους ΛΟΑΤΚΙ+ μέσω της αναγνώρισης του «γάμου» τους ψηφίστηκε μόλις από τα 2/3 της ΚΟ της ΝΔ και τμήμα των ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ – Μόνο η Πλεύση Ελευθερίας ψήφισε συνολικά ”Ναι”

Με 176 ψήφους πέρασε το νομοσχέδιο για τον “γάμο” και την τεκνοθεσία των ΛΟΑΤΚΙ+ με την κυβερνητική πλευρά να βασίζεται στις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέας Αριστεράς και Πλεύσης Ελευθερίας για να καταφέρει να το κάνει νόμο του κράτους.

76 ήταν τα «όχι» και δύο δήλωσαν «παρών» ενώ τις 46 έφτασαν οι αποχές.

Aναλυτικά: Ψήφισαν 254 βουλευτές, οι 176 εκ των οποίων ψήφισαν «ναι», οι 76 «όχι» και οι άλλοι δύο «παρών». Από τη ΝΔ 51 βουλευτές ψήφισαν «ΟΧΙ».

Απουσίασαν συνολικά 45 βουλευτές, ενώ  την Πλεύση Ελευθερίας να είναι η μόνη από τις παρατάξεις που στήριξαν και επισήμως το επίμαχο αυτό νομοσχέδιο, που είδε σύσσωμα τα έξι μέλη της κοινοβουλευτικής της ομάδας να το υπερψηφίζουν.

Είναι απίστευτο και πρωτοφανές, αλλά η ονομαστική ψηφοφορία δεν ανακοινώθηκε σε ότι αφορά τα ονόματα των ψηφισάντων! Θα ανακοινωθεί μάλλον αύριο!

Δείτε το τελικό αποτέλεσμα:

Η ονομαστική ψηφοφορία ξεκίνησε λίγο πριν τις 23:00 με το νομοσχέδιο να καταψηφίζεται συνολικά από Ελληνική Λύση, τη Νίκη και τους Σπαρτιάτες αλλά και πολλούς βουλευτές.

Άλλοι δε αποφάσισαν την αποχή για να μην δημιουργήσουν πρόβλημα στις κομματικές τους ομάδες.

Μετά από συζήτηση δύο ημερών οι βουλευτές ψήφισαν αλλά η ψηφοφορία επιλέχθηκε να είναι ψηφιακή και δεν ακούστηκε ο κατάλογος των ονομάτων καθώς πολλοί δεν θα ήθελαν να υπάρχει ηχητικό βίντεο με αναφώνηση του ονόματός τους και την λέξη “ΝΑΙ”.
Από το ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν 11 βουλευτές να το ψηφίσουν και απείχαν. Είναι οι:
Λιακούλη,
Χνάρης,
Καζάνη,
Πουλάς,
Μιχαηλίδης,
Παρασκευαΐδης,
Σταράκα,
Κωνσταντινόπουλος,
Μπαράν,
Πανάς,
Νικολαΐδης
Απόντες οι δύο μειονοτικοί βουλευτές της Νέας Αριστεράς, που είχαν προειδοποιήσει ότι δεν θα το ψήφιζαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας