Βίντεο δείχνει φάλαινα να αρπάζει δύο γυναίκες μέσα στο στόμα της

1163

Το όλο σκηνικό καταγράφηκε σε βίντεο από ανθρώπους που βρίσκονταν κοντά και συνέβη τόσο γρήγορα που οι δύο γυναίκες δεν κατάλαβαν καν ότι βρίσκονταν στο στόμα της φάλαινας μέχρι που είδαν το υλικό εκ των υστέρων.

Η Julie McSorley και η Liz Cottriel έκαναν καγιάκ στον κόλπο San Luis Obispo της Καλιφόρνια όταν συνέβη το αδιανόητο. Ξαφνικά, οι δυο τους καταπλακώθηκαν από μια γιγαντιαία φάλαινα και πέρασαν κάποιες στιγμές μέσα στο στόμα της. Το όλο σκηνικό καταγράφηκε σε βίντεο από ανθρώπους που βρίσκονταν κοντά και συνέβη τόσο γρήγορα που οι δύο γυναίκες δεν κατάλαβαν καν ότι βρίσκονταν στο στόμα της φάλαινας μέχρι που είδαν το υλικό εκ των υστέρων.

Το περιστατικό συνέβη το φθινόπωρο του 2020, όταν το συγκεκριμένο είδος φάλαινας ήταν έντονα παρών στον κόλπο, κοντά στην παραλία Avila Beach. Καγιάκ και κωπηλάτες έρχονταν στην περιοχή για να τις παρακολουθήσουν να τρέφονται – η McSorley ήταν μία από αυτούς. Έτσι, όταν η Cottriel ήρθε για μια επίσκεψη, η McSorley έπεισε τη φίλη της ότι πρέπει να πάνε ξανά, παρά την ανησυχία της πρώτης.

«Η αντίδρασή της ήταν, “όχι, δεν μου αρέσει ο ωκεανός. Φοβάμαι τους καρχαρίες. Φοβάμαι οτιδήποτε δεν μπορώ να δω μέσα στο νερό”. Και εγώ με τόση άγνοια της είπα: “Ω, δεν πρόκειται ποτέ να σε πετάξει κάτω. Τα καγιάκ είναι πολύ σταθερά. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα», θυμήθηκε η McSorley.

Τα πράγματα ήταν ήρεμα για την πρώτη ώρα στο νερό. Οι δύο γυναίκες, μέσα στο καγιάκ και φορώντας σωσίβια, παρακολουθούσαν τα σμήνη ψαριών -που ονομάζονταν «μπάλες με δόλωμα»- και περίμεναν τις φάλαινες να τραφούν, για να μετακινηθούν σε εκείνο το σημείο λίγα λεπτά αργότερα. Η McSorley και η Cottriel περίμεναν και παρακολουθούσαν για την επόμενη μπάλα δολώματος όταν είδαν ότι μικρά ψάρια βρίσκονταν παντού γύρω τους.

«Έτσι ήξερα ότι θα ήταν πολύ κοντά, αλλά και πάλι, είχα δει φάλαινες να εμφανίζονται ακριβώς δίπλα σε καγιάκ στο παρελθόν. Οπότε το μυαλό μου έλεγε, αυτό θα είναι, ξέρετε, σούπερ γαμάτο», μοιράστηκε η McSorley. «Και τότε ξαφνικά η βάρκα ανασηκώθηκε και πέσαμε στο νερό πολύ, πολύ γρήγορα».

Η Cottriel είπε ότι μπορούσε να δει το στόμα της φάλαινας καθώς τους έκλεινε και ήταν σίγουρη ότι ήταν χαμένη. «Το επόμενο πράγμα που θυμάμαι είναι ότι είμαι κάτω από το νερό». Ευτυχώς, οι γυναίκες επέστρεψαν αλώβητες, έχοντας πλέον μια καταπληκτική ιστορία να διηγηθούν.

Παρακολουθήστε το βίντεο του περιστατικού παρακάτω. Είναι κάτι που πρέπει να δείτε για να το πιστέψετε.

Η Julie McSorley και η Liz Cottriel έκαναν καγιάκ στον κόλπο San Luis Obispo της Καλιφόρνιας, όταν εξαφανίστηκαν στιγμιαία μέσα στο στόμα μιας φάλαινας. Πρέπει να το δείτε για να το πιστέψετε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας