Κρήτη: Οι φωτιές είναι εκτός ελέγχου-Να παρέμβει ο πρωθυπουργός

730
Οι φωτιές είναι εκτός ελέγχου

Ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Κρήτης μετά τις νέες φωτιές που ξέσπασαν τη Δευτέρα νότια του Ρεθύμνου, βλέπει «οργανωμένο σχέδιο» εμπρηστών.

«Πλέον δεν μπορώ να μιλήσω για κάτι άλλο πέρα από το ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο», τονίζει ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης.

Για να προσθέσει: «Αυτό βέβαια θα το δείξουν οι έρευνες της Πυροσβεστικής, όμως ειλικρινά δεν γίνεται αυτό να συμβαίνει στο βαθμό που συμβαίνει εάν δεν πρόκειται για σχέδιο.

Δεν θεωρώ ότι είναι αναζωπυρώσεις. Δε γίνεται να σβήνουμε τη φωτιά στα Σαχτούρια, και να εμφανίζεται στην Κρύα βρύση και μετά στο Ροδάκινο και μετά στην Αγία Γαλήνη. Πλέον δε μπορώ παρά να σκέφτομαι ότι είναι οργανωμένο σχέδιο. Όμως να ξέρουν πως όσο θα είμαι δήμαρχος, δεν πρόκειται να οικοπεδοποιήσουν κανένα στρέμμα».

Ο κ. Ταταράκης, πρόσθεσε πως «η κατάσταση είναι πλέον εκτός ελέγχου στην περιοχή. Πρέπει να παρέμβει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός πια σε αυτήν την περιοχή. Αν δεν σταματήσει αυτό το ντόμινο των πυρκαγιών, ο δήμος Αγίου Βασιλείου δεν θα υπάρχει στον χάρτη».

Σημειώνεται ότι ακόμη – και λόγω των ισχυρών ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν στην Κρήτη – δεν είχε λήξει η επιφυλακή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ξέσπασε πυρκαγιά στο Ροδάκινο, η οποία τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο λόγω των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιτηρούσαν στην περιοχή.

Ωστόσο, λίγο αργότερα ένα νέο μέτωπο ανάμεσα στις Μέλαμπες και τα Σαχτούρια, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση αφού οι ισχυροί άνεμοι έστελναν τις φλόγες κατευθείαν προς τον οικισμό. Το 112 έστειλε μήνυμα εκκένωσης του οικισμού προς Άγιο Παύλο και Ακουμιανή Γυαλιά.

Και ενώ τα Σακτούρια απειλούνταν, νέα πυρκαγιά ξέσπασε γύρω από τα χωριά Καρέ, Αμπελάκι και Κούμοι του δήμου Ρεθύμνου, δημιουργώντας νέες ανάγκες για ισχυρή παρέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Καθώς βράδιαζε και ενώ τα εναέρια μέσα δεν ήταν δυνατόν να παρέμβουν λόγω των δέκα μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή, νέα εστία ξέσπασε κοντά στην Κρύα Βρύση αλλά και στην Αγία Γαλήνη, την οποία την πρόλαβαν.

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στο Αμπελάκι

Τη νύχτα της Δευτέρας, οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στο Αμπελάκι. Στο σημείο επιχείρησαν 23 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματα και 6 οχήματα καθώς και δύο ελικόπτερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας