Βέτο από την Βουλγαρία στην ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

2390

“Πρώτα συμφωνία ειρήνης με τη Ρωσία”

Ο Βούλγαρος Πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ δεν υπογράφει το κείμενο δήλωσης των εννέα χωρών της Ανατολικής Ευρώπης

Η Βουλγαρία ασκεί βέτο (για τώρα) στην ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ αφού ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, αρνήθηκε να υπογράψει λόγω ενός συγκεκριμένου άρθρου το κείμενο δήλωσης εννέα χωρών της Ανατολικής Ευρώπης για την προσχώρηση της χώρας στην Συμμαχία.

Μάλιστα ο Βούλγαρος Πρόεδρος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ αφού πρώτα υπάρξει ειρηνευτική συμφωνία της Ουκρανίας με την Ρωσία με σαφείς όρους.

Όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του Βούλγαρου Προέδρου δεν συμφωνεί με ολόκληρο το κείμενο της δήλωσης που ενέκριναν ορισμένες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης για το θέμα της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, το οποίο υπέγραψαν στις 2 Οκτωβρίου οι πρόεδροι της Ρουμανίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Εσθονίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας, των Σκοπίων, του Μαυροβουνίου, της Σλοβακίας και της Πολωνίας.

Και μπορεί η Βουλγαρία να υπέγραψε δήλωση για τη μελλοντική ένταξη της Ουκρανίας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008, όμως τότε ήταν εντελώς διαφορετική η κατάσταση διεθνούς ασφαλείας.

Ο Ρούμεν Ράντεφ πιστεύει ότι η απόφαση για την ένταξη θα πρέπει να ληφθεί μόνο αφού η Ρωσία και η Ουκρανία επεξεργαστούν, αποδεχτούν και εφαρμόσουν σαφείς παραμέτρους για ειρηνική λύση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας