Βαρύ πλήγμα ουκρανικών δυνάμεων-Τουλάχιστον 250 στρατιώτες νεκροί σε επιθέσεις ρωσικής Αεροπορίας

797
Βαρύ πλήγμα ουκρανικών δυνάμεων-

Βαρύτατο ήταν το πλήγμα που κατάφεραν οι ρωσικές δυνάμεις σήμερα κατά Ουκρανικών δυνάμεων και δυνάμεων νεοναζιστικών ταγμάτων, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του τουλάχιστον 250 Ουκρανοί σκοτώθηκαν σήμερα από τις ρωσικές δυνάμεις στο ανατολικό κομμάτι της χώρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου:

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνεχίζουν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Πύραυλοι υψηλής ακρίβειας που εκτοξεύθηκαν από αεροσκάφη κοντά στο Χάρκοβο έπληξαν σημεία ανάπτυξης του τάγματος της 92ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας και του 122ου Τάγματος της 113ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας των ουκρανικών δυνάμεων (AFU). Ο εχθρός υπέστη απώλειες έως και 150 στρατιωτικών και 14 οχημάτων και τεθωρακισμένων.

Τα αντιαεροπορικά συστήματα OSA της Ταξιαρχίας των Πεζοναυτών του Ειρηνικού έχουν καταστρέψει τουλάχιστον 115 ουκρανικούς εναέριους στόχους. Χρησιμοποιούν το αναβαθμισμένο “Osa-AKM” με βλήματα 9M33M3 μέγιστου ύψους αναχαίτισης 10.000 μέτρων και 10 χλμ. βεληνεκούς.

Επιδρομές των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων κατά των θέσεων μάχης του 105ου και του 106ου τάγματος της 63ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας του AFUείχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο  έως και 70 εθνικιστών και 14 μονάδες οχημάτων και εξοπλισμού κοντά στο Belogorka στην περιοχή Kherson και στην Pavlovka στην περιοχή NIkolaev.

Τσέχοι μισθοφόροι ενώ προσπαθούν να αμυνθούν των ρωσικών επιθέσεων

Επίσης από τις επιθέσεις των  ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων σκοτώθηκαν  έως και 30 στρατιωτικοί και 5 οχήματα του 18ου τάγματος της 35ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών του AFU κοντά στη Novopoltavka, στην περιοχή Nikolaev.

Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις και τα πυραυλικά στρατεύματα ακριβείας στα σημεία προσωρινής ανάπτυξης των Ουκρανών εθνικιστών είχαν ως αποτέλεσμα μαζικές απώλειες και λιποταξίες μισθοφόρων. Ο εθνικιστικός σχηματισμός Kraken έχει χάσει τη μαχητική του αποτελεσματικότητα στην κατεύθυνση του Kharkov.

Βλήμα πυροβολικού με κατεύθυνση λέιζερ Krasnopol καταστρέφει ουκρανικό στόχο

Προκειμένου να αναπληρώσουν τις απώλειες επειγόντως, οι διοικητές του ναζιστικού σχηματισμού προσπαθούν ανεπιτυχώς να αναγκάσουν τους πολίτες του Χάρκοβο να ενταχθούν σε αυτόν.

Η επιχειρησιακή-τακτική και η στρατιωτική αεροπορία, τα πυραυλικά στρατεύματα και τα πλήγματα πυροβολικού συνεχίζονται κατά στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην Ουκρανία.

Πυροβολικό της 7ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας με τη βοήθεια drone Zala προσβάλλει θέσεις Α/Κ πυορβόλων του AFU

Έχουν χτυπηθεί 5 θέσεις διοίκησης, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της ομάδας εργασίας Soledar του AFU κοντά στο Chasov Yar στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ και της 63ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας της AFU κοντά στην Belaya Krinitsa στην περιοχή Kherson, καθώς και 117 περιοχές συγκέντρωσης στρατευμάτων και στρατιωτικού εξοπλισμού της AFU.

Αποθήκες πυρομαχικών της 66ης, 110ης Μηχανοκίνητης και 56ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού κοντά στο Vodyanoye, 5 αποθήκες πυρομαχικών του AFU κοντά στο Krasnogorovka, Novomikhailovka και Artemovsk και 1 αποθήκη καυσίμων κοντά στη Novomikhailovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ καταστράφηκαν.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων  χτυπήθηκαν 1 Πυροβολαρχία  συστημάτων ΠΕΠ  Uragan κοντά στο Ochertino, 1 πυροβολαρχία  αυτοκινούμενων συστημάτων πυροβολικού Acatsia κοντά στο Krasnoye και οχήματα μάχης αμερικανικών συστημάτων πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης HIMARS κοντά στο Kramotorsk.

Οι επιχειρήσεις των ρωσικών δυνάμεων από 1η έως και 7 Αυγούστου

Ακόμη 3 διμοιρίες ΠΕΠ Grad κοντά στο Kodema, Mayaki και Adamovka, 4 διμοιρίες πυροβολικού με Α/Κ πυροβόλα  Msta-B και 2 διμοιρίες όπλων Giatsint-B σε θέσεις βολής κοντά στο Soledar, Artemovsk, Veseloye, Dzerzhinsk, Maksimil’yanovka και Antonovka’s People’s Republic έχουν κατασταλεί».

Τα ρωσικά μέσα αεράμυνας κατέρριψαν 7 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα κοντά στα Kirillovka, Mandrykino, Krapivnytskoye στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, Barvenkovo, Dolgenkoye, Savintsy στην περιοχή Kharkov και Barvinok στην περιοχή Kherson.

3 ουκρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι Tochka-U αναχαιτίστηκαν στον αέρα κοντά στην Prudyanka, στην περιοχή Kharkov, και στη Novaya Kakhovka, στην περιοχή Kherson.

Επίσης, 19 πύραυλοι αμερικανικής κατασκευής HIMARS MLRS καταρρίφθηκαν στον αέρα κοντά στη Sukhaya Kamenka, στην περιοχή Kharkov, στη Μελιτόπολη, στην περιοχή Zaporozhye και στην Antonovka, στην περιοχή Kherson.

Συνολικά, 263 ουκρανικά αεροπλάνα και 145 ελικόπτερα, 1.708 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 363 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, 4.269 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 791 συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων, 3.276 πυροβολικό πεδίου και όλμοι, 74 ειδικές μονάδες, καθώς και 74 στρατιωτικές μονάδες. οχήματα καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.»

 Ο βομβαρδισμός του πυρηνικού εργοστασίου στη Ζαπορίζια από συστήματα ΠΕΠ των Ουκρανών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας