Βάφτηκε κόκκινο το Ugledar: Οι Ρώσοι έσβησαν την Pavlovka–Νεκροί 1.400 Ουκρανοί

1995

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που δόθηκαν πριν λίγες ώρες στην δημοσιότητα σχετικά με τις μάχες στην Pavlovka και στην ευρύτερη περιοχή του Ugledar. Μόνο από την πλευρά των Ουκρανών οι νεκροί ανέρχονται στους 1.400 με την περιοχή να έχει σβηστεί κυριολεκτικά από τον χάρτη.

Ρωσικές και ουκρανικές δυνάμεις μάχονταν με μεγάλη σφοδρότητα για τον στρατηγικής σημασίας οικισμό Pavlovka για αρκετές ημέρες. Oι Ρώσοι κατάφεραν τις τελευταίες ημέρες να εκκαθαρίσουν και το  βόρειο τμήμα της Pavlovka. Στη συνέχεια το Ugledar απέχει λιγότερο από 1 χλμ.

Πάντως, και οι Ρώσοι έχουν επίσης μεγάλες απώλειες στην περιοχή με κάποιες πηγές να κάνουν λόγο για 500 νεκρούς.

Η Pavlovka έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο νεκροταφείο ΝΑΤΟϊκού και ουκρανικού εξοπλισμού. Κατά τη διάρκεια των μαχών καταστράφηκαν πάνω από 90 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα.

Στην περιοχή επιχειρούν διαρκώς drones καμικάζι Lancet και ΚUB.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, μόνο στις 16 του μήνα, οι Ουκρανοί έχασαν στο Ugledar 3 άρματα μάχης, 3 BMP, 4 M-777, ένα Caesar  και αρκετά BMP-1, BMP-2 .

Πολλοί είναι και οι Ουκρανοί αιχμάλωτοι που παραδόθηκαν στις δυνάμεις του Ντονέτσκ, Cascade, και στους Πεζοναύτες του Στόλου του Ειρηνικού

Στην Pavlovka σκοτώθηκαν 1.400 Ουκρανοί στρατιώτες!

Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΑΜ:

-Στις 14 Νοεμβρίου, ως αποτέλεσμα επιτυχημένων επιθετικών επιχειρήσεων από τα ρωσικά στρατεύματα, ο οικισμός Pavlovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ απελευθερώθηκε πλήρως.

Κατά τη διάρκεια των μαχών για την Pavlovka, τα ρωσικά στρατεύματα σκότωσαν έως και 1.400 Ουκρανούς στρατιωτικούς ενώ κατέρριψαν δύο αεροσκάφη Su-25 της Ουκρανικής Αεροπορίας, ένα ελικόπτερο Mi-8.

Καταστράφηκαν επίσης 12 άρματα μάχης, 27 οχήματα μάχης πεζικού και έως και 30 άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.

Επιπλέον, καταστράφηκαν έξι πυροβόλα, συμπεριλαμβανομένων δύο συστημάτων πυροβολικού M777 κατασκευής ΗΠΑ, περισσότερα από 25 οχήματα για διάφορους σκοπούς και είκοσι οκτώ μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

-Στην κατεύθυνση Kupyansk, οι ενέργειες των ρωσικών στρατευμάτων απέτρεψαν την επίθεση δύο τακτικών ομάδων μάχης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προς την κατεύθυνση του οικισμού Kuzemovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ. Ως αποτέλεσμα των πυρών πυροβολικού και των βαρέων συστημάτων φλογοβόλων TOS-1A, οι εχθρικές μονάδες ακινητοποιήθηκαν και οδηγήθηκαν πίσω στη γραμμή εκκίνησης.

Σκοτώθηκαν εκατό Ουκρανοί στρατιωτικοί ενώ καταστράφηκαν οκτώ άρματα μάχης, τρία οχήματα μάχης πεζικού, πέντε τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και έξι άλλα οχήματα.

-Στην κατεύθυνση Krasnolimansky, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έκαναν ανεπιτυχείς προσπάθειες επίθεσης με δύο τακτικές ομάδες μάχης προς την κατεύθυνση των οικισμών Chervonopopovka και Zolotarevka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ.

Σκοτώθηκαν 90 Ουκρανοί στρατιωτικοί ενώ καταστράφηκαν ένα άρμα μάχης, τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και πέντε φορτηγά σε μια μέρα.

Η επιχειρησιακή-τακτική και στρατιωτική αεροπορία, οι πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό έπληξαν έξι θέσεις διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές του χωριού Kupyansk στο Χάρκοβο, στη Stelmahovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ, στην Chernobaevka στην Χερσώνα, στους οικισμούς Petrovskoye, Verkhnekamenskoye και Nevelskoye στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, καθώς και 82 μονάδες πυροβολικού σε θέσεις βολής, ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό σε 178 περιοχές.

Στην περιοχή Krasnogorovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ καταστράφηκε μια αποθήκη πυρομαχικών.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας επτά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα καταστράφηκαν στις περιοχές Salkovo, Radensk, Tavriysk, περιοχή Χερσώνα, Novokrasnyanka, Krasnorechenskoe, Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ και Novoandreevka, Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ.

Επιπλέον, τρεις οβίδες του συστήματος πολλαπλών πυραύλων HIMARS αναχαιτίστηκαν στην περιοχή  Skadovsk, Χερσώνα.

Ugledar: Ο ρωσικός στρατός πήρε τον έλεγχο του δρόμου κοντά στην Pavlovka

Στην κατεύθυνση του Νότιο-Ντονέτσκ , ο δρόμος μεταξύ του χωριού Pavlovka και Nikolskoe τέθηκε υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων.

Τις τελευταίες 24 ώρες:

Στην κατεύθυνση Kupyansk, ως αποτέλεσμα προληπτικού χτυπήματος πυρός στην περιοχή συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αναβλήθηκε προσπάθεια επίθεσης στις θέσεις των ρωσικών στρατευμάτων προς την κατεύθυνση Novoselovskoe στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ.

Σκοτώθηκαν 20 Ουκρανοί στρατιωτικοί και καταστράφηκαν δύο τεθωρακισμένα οχήματα.

Στην κατεύθυνση Krasnolimansky, ως αποτέλεσμα των πυρών του ρωσικού πυροβολικού, της αεροπορίας του στρατού και των βαρέων συστημάτων φλογοβόλων, ακυρώθηκαν οι προσπάθειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να επιτεθούν με τις δυνάμεις πέντε τακτικών ομάδων μάχης προς την κατεύθυνση των οικισμών Kolomyychikha, Makeyevka, Ploschanka, Chervonopopovka και Chervonaya Dibrova της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ.

Οι απώλειες του εχθρού προς αυτή την κατεύθυνση ανήλθαν σε 100 Ουκρανούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν. Καταστράφηκαν ένα άρμα μάχης, τρία οχήματα πεζικού, δύο τεθωρακισμένα οχήματα και τρία φορτηγά.

Επιπλέον, οι ενέργειες των μονάδων των ρωσικών στρατευμάτων απέτρεψαν τρεις επιθέσεις από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας με δυνάμεις έως και τριών τακτικών ομάδων μάχης στις περιοχές των οικισμών Prechistovka, Ugledar και Novomikhailovka. Οι εχθρικές μονάδες ανακόπηκαν και διασκορπίστηκαν.

Σκοτώθηκαν περισσότεροι από 60 Ουκρανοί στρατιωτικοί και καταστράφηκαν δύο άρματα μάχης και έξι τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.

Στην κατεύθυνση Lysychansk, ως αποτέλεσμα των μεγάλων απωλειών και του χαμηλού ηθικού των εφέδρων, το στρατιωτικό προσωπικό της μονάδας της 81ης Αεροπορικής Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο χωριό Belogorovka (LPR) αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές και να εκτελέσει αποστολές μάχης.

Οι μαχητές ενός από τους ουκρανικούς ναζιστικούς σχηματισμούς, που στάλθηκαν στην Belogorivka για να αποκαταστήσουν την τάξη, πυροβόλησαν πέντε Ουκρανούς στρατιωτικούς μπροστά στον σχηματισμό για να εκφοβίσουν το προσωπικό της ταξιαρχίας.

Βίντεο: Ρωσικό πυροβολικό κτυπά Ουκρανούς στρατιώτες που κρύβονται σε σχολείο στην Pavlovka

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας