Β.Ζελένσκι: Η αντιπολίτευση απέτυχε-Δεν μας έδωσε τα απαραίτητα όπλα η Δύση

853

Πολεμάμε το δεύτερο καλύτερο στρατό του κόσμου.

Ο Β.Ζελένσκι σε δηλώσεις του σε συνέντευξη του στο αμερικανικό ΑΡ, παραδέχτηκε μετά από σχεδόν δύο χρόνια πολέμου ότι η Ουκρανία απέτυχε στην αντεπίθεσή της και ότι πολεμά «τον δεύτερο καλύτερο Στρατό του κόσμου» επιρρίπτοντας ευθύνες για την αποτυχία στην Δύση.

Συγκεκριμένα είπε πως «δεν πετύχαμε τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Προηγήθηκε η προ ολίγων ημερών ψυχολογική κατάρρευση του στο πολεμικό συμβούλιο όπου ενημερώθηκε για τις δυσάρεστες εξελίξεις, ενώ χθες, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ προχώρησε σε μία «σιβυλλική έκφραση» λέγοντας πως «πρέπει να περιμένουμε δυσάρεστες εξελίξεις στην Ουκρανία».

Ο Γ.Στόλτενμπεργκ προετοιμάζει το έδαφος και την κοινή γνώμη για την συνθηκολόγηση και την ήττα της Ουκρανίας.

«Κοιτάξτε, δεν κάνουμε πίσω, είμαι ικανοποιημένος. Πολεμούμε με τον δεύτερο (καλύτερο) στρατό στον κόσμο, είμαι ικανοποιημένος», είπε ο Β.Ζελένσκι αλλά πρόσθεσε:

«Χάνουμε κόσμο, δεν είμαι ικανοποιημένος. Δεν πήραμε όλα τα όπλα που θέλαμε, δεν μπορώ να είμαι ικανοποιημένος, αλλά δεν μπορώ επίσης να παραπονεθώ πολύ».

Είναι η πρώτη φορά που ο Β.Ζελένσκι αναφέρει τον ρωσικό Στρατό ως τον δεύτερο καλύτερο του κόσμου, καθώς μαζί με την Δύση επιχειρούσαν καθημερινά να τον παρουσιάζουν, ως ανεκπαίδευτο με πολύ κακής ποιότητας προσωπικό για να δημιουργούν στις δυτικές κοινωνίες μία αίσθηση ανωτερότητας…

Ο Ζελένσκι είπε επίσης ότι φοβάται ότι ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς απειλεί να επισκιάσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία, καθώς οι ανταγωνιστικές πολιτικές ατζέντες και οι περιορισμένοι πόροι θέτουν σε κίνδυνο τη ροή της δυτικής στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο.

Και αυτές οι ανησυχίες ενισχύονται από την αναταραχή που αναπόφευκτα ανακύπτει κατά τη διάρκεια ενός εκλογικού έτους στις ΗΠΑ και τις πιθανές επιπτώσεις της για τη χώρα του, η οποία είχε δει τη διεθνή κοινότητα να συσπειρώνεται σε μεγάλο βαθμό γύρω της μετά την στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας