Τζον Κέρι-Προτείνει μοιρασιά του Αιγαίου-”Βρείτε με την Άγκυρα κοινό έδαφος για πάρκα”!

1899
epa11013585 US Special Presidential Envoy for Climate John Kerry holds a press conference during the seventh day of the 2023 United Nations Climate Change Conference (COP28) at Expo City Dubai in Dubai, UAE, 06 December 2023. The 2023 United Nations Climate Change Conference (COP28), runs from 30 November to 12 December, and is expected to host one of the largest number of participants in the annual global climate conference as over 70,000 estimated attendees, including the member states of the UN Framework Convention on Climate Change (UNFCCC), business leaders, young people, climate scientists, Indigenous Peoples and other relevant stakeholders will attend. EPA/ALI HAIDER

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και πρώην ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το κλίμα, βρίσκεται στην Αθήνα για να συμμετάσχει στη διάσκεψη One Ocean Conference , ένα διεθνή θεσμό που δημιούργησε ο ίδιος .

Ο Τζον Κέρι παραχώρησε συνέντευξη στα ΝΕΑ του Σαββατοκύριακου (20-21/4) και στη δημοσιογράφο Μαρία Βασιλείου , όπου ρωτήθηκε για την αντίδραση της Τουρκίας στο ελληνικό σχέδιο δημιουργίας θαλάσσιων πάρκων στο Αιγαίο και ποιές λύσεις προτείνει .

Ο Τζον Κέρι απάντησε στη δημοσιογράφο ωμά και κυνικά : ”Μπορείτε να προσπαθήσετε να βρείτε κοινό έδαφος , ακόμα και αν υπάρχουν εντάσεις αλλού”

Δεδομένου ότι το θαλάσσιο πάρκο που οριοθέτησε η Ελλάδα στο Αιγαίο βρίσκεται σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας στη θαλάσσια δικαιοδοσία της χώρας μας , ο Τζον Κέρι πρότεινε στην ουσία , με τη λέξη ”κοινό έδαφος” που χρησιμοποίησε, να εκχωρήσει με διαπραγματεύσεις η Ελλάδα μέρος του θαλάσσιου πάρκου ή ”κατά προτίμηση” να μοιρασθεί με την Τουρκία τη διαχείριση του θαλασσίου πάρκου.

Σε κάθε περίπτωση να θέσει η Αθήνα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μια θαλάσσια ζώνη της οποίας η κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της ανήκουν  κατά την ”UNCLOS

Η βόμβα Τ.Κέρι κατά της Ελλάδας αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα λόγω του ειδικού ρόλου που διαδραματίζει ο Τ.Κέρι. για τις ΗΠΑ και διεθνώς στα θέματα που αφορούν τις θάλασσες και τους ωκεανούς.

Επομένως γνωρίζει άριστα το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και ειδικότερα τις παράνομες απαιτήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο. 

Ο Τ.Κέρι επομένως με τη θέση που εξέφρασε και κατά πάσα πιθανότητα , για να μην πω βεβαιότητα , εκφράζει και τη θέση των ΗΠΑ στο θέμα του ”θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο” αν δεν έχει κινηθεί κιόλας ως ”λαγός” της κυβέρνησης των ΗΠΑ!

Είναι τραγικό η κυβέρνηση και το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο , αν όχι και το σύνολο του πολιτικού σκηνικού , να κινούνται υποτελώς προς τις ΗΠΑ και οι τελευταίες να χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως ‘‘κλωτσοσκούφι ” τους και οικόπεδο προς τεμαχισμό και εκποίηση!

Ν.Ζ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας