Τούρκος ΥΠΑΜ:-«Μας κάνανε χάρη που δεν μας δώσανε F-35»

537

Κοντά σε συμφωνία με το Πακιστάν για το τουρκικό μαχητικό KAAN

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Γιασάρ Γκιουλέρ, ανακοίνωσε ότι σύντομα πρόκειται να υπογραφεί συμφωνία για τη συμμετοχή του Πακιστάν στο πρόγραμμα για το εθνικό μαχητικό αεροσκάφος KAAN.

«Δεν μας έδωσαν το F-35. Αυτό μας ενθάρρυνε να φτιάξουμε το δικό μας αεροσκάφος. Κατά κάποιο τρόπο μας έκαναν χάρη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γκιουλέρ, «καρφώνοντας» τις ΗΠΑ για τον αποκλεισμό της Τουρκίας από το πρόγραμμα των stealth μαχητικών πέμπτης γενιάς, τα οποία σύντομα θα αποκτήσει η Ελλάδα.

«Οι φιλικές και αδελφικές χώρες καταβάλλουν επίσης προσπάθειες για να γίνουν εταίροι σε αυτό το έργο. Μετά τη συμφωνια που υπεγράφη με το Αζερμπαϊτζάν, τώρα θα υπογραφεί και με το Πακιστάν, πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αμυντικής Βιομηχανίας «IDEF-23» στην Κωνσταντινούπολη, το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν υπέγραψε συμφωνία με την Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία για να συνεργαστούν στο πρόγραμμα ανάπτυξης του νέου μαχητικού αεροσκάφους, δίχως ωστόσο να δίνονται ακριβείς λεπτομέρειες.

Σημειώνεται επίσης ότι οι δύο πλευρές υπέγραψαν συμφωνία για την αναβάθμιση και των εκσυγχρονισμό των μαχητικών αεροσκαφών τύπου Su-25 της Πολεμικής Αεροπορίας του Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν Τούρκοι αξιωματούχοι, το KAAN θα διαθέτει stealth χαρακτηριστικά και θα πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση στις 27 Δεκεμβρίου 2023.

Η διαμόρφωση Block-10, η οποία θα παραδοθεί στη Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας, αναμένεται να αναπτυχθεί έως το 2029. Τα πρώτα 10 μαχητικά αεροσκάφη αναμένεται να παραδοθούν στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία μεταξύ 2030-2033.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας