Τουρκική “καταιγίδα της ερήμου”: 450 αεροπορικές επιδρομές-50.000 στρατός εισβάλλει στη Συρία

609

Ξεκινά το νέο δράμα των Κούρδων

Τουρκική «καταιγίδα της ερήμου» ξεκίνησε πριν λίγες ώρες με την τουρκική Αεροπορία και την τουρκική ρομποτική Αεροπορία (UAV) να πλήττουν 450 στόχους στο έδαφος της βόρειας και βορειοανατολικής Συρίας υπό το φως μιας αποκάλυψης που σίγουρα, αν ισχύει αποτελεί είδηση: Η Τουρκία έχει εντοπίζει μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου στη νοτιοανατολική επικράτειά της, δηλαδή στις περιοχές των Κούρδων!

Οι Τούρκοι κτύπησαν αποθήκες όπλων και πυρομαχικών, καυσίμων, διοικητικά κέντρα και κέντρα εκπαίδευσης των Κούρδων του SDF και ήδη έχουν παρατάξει μια τεράστια στρατιά 50.000 προσωπικού (δύο τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες, πέντε μηχανοκίνητες, μία Ταξιαρχία ειδικών δυνάμεων και πολλές ανεξάρτητες μονάδες συνοριακών φρουρών).

Το Til Temir, η Ain Issa, ο αυτοκινητόδρομος M4, Til Rifat, Shehba, Qamishlo, Derik και Kobanê βάλλονται ανηλεώς.

Η είδηση περί «προστασίας πετρελαϊκών πηγών» προκαλεί έκπληξη, γιατί δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα από την Άγκυρα.

Τώρα οι πληροφορίες μιλάνε για εντοπισμό κοιτασμάτων στις επαρχίες Mardin (κομητεία Nusaybin) και το Sirnak.

Μπορούν να αντισταθούν οι Κούρδοι του SDF; Δύσκολο αλλά όχι απίθανο: Έχουν δεχθεί ενισχύσεις από την κυβέρνηση της Δαμασκού σε υλικό, αλλά οι Τούρκοι είναι ήδη εκεί εδώ και χρόνια και απλά τώρα πάνε να «καθαρίσουν» του παιχνίδι.

Ελπίζουμε οι Κούρδοι να έχουν κάτι καλύτερο να πετάξουν στα τουρκικά τεθωρακισμένα από τις πέτρες που τους πετούν στην φωτό από την προηγούμενη εισβολή.

Τους αρκούσε το 10% που έδωσαν οι δυτικοί στους Ουκρανούς για να πετάξουν οριστικά εκτός Συρίας τον Τούρκο. Αλλά…

Ain al-Arab, Manbij, Tell Rifat, Zour Maghar, ανατολική περιοχή του Χαλεπίου και διάφορες άλλες πόλεις είναι τα πεδία όπου θα εκτυλιχθεί το νέο δράμα των Κουρδων.

Στόχος η δημιουργία τουρκικής ζώνης ελέγχου βάθους 30 χιλιομέτρων (18 μίλια) σε όλο το μήκος των συνόρων με τη Συρία με την πλήρη εκκαθάριση των κουρδικών ένοπλων ομάδων και έλεγχος σε βάθος 50 χλμ. όλων των κινήσεων Κούρδων και Σύρων.

Σε αυτές τις περιοχές θα προωθηθούν τα τέσσερα εκατομμύρια Σύρων που βρίσκονται σήμερα ως πρόσφυγες στη Τουρκία και θα αλλάξει η πληθυσμιακή σύνθεση της περιοχής.

Μόνο στην περιοχή της βόρειας Συρίας, κοντά στην Αφρίν προωθήθηκαν σήμερα τρεις ίλες αρμάτων μάχης Μ60Τ, TOMA AIFV, αυτοκινούμενα πυροβόλα Firtina κλπ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας