Τουρκικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Συρία-Ο συριακός Στρατός και κούρδοι μαχητές απαντούν

1228

Μέχρι τώρα σιωπή απο όλες τις διεθνείς πλευρές απέναντι στην παράνομη, άδικη και ωμή εισβολή που προκαλεί γενική αγανάκτηση σε όλους τους δημοκράτες σε όλο τον κόσμο. Καμμία μέχρι στιγμής ελληνική έστω και τυπική αντίδραση. Προφανώς η νατοϊκή Ελλάδα τάσσεται στο πλευρό της “συμμάχου” Τουρκίας

(Ανανέωση): Τουλάχιστον 5.000 Τουρκμένοι έχουν ενωθεί με τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις και προηγούνται των τακτικών δυνάμεων «απορροφώντας» την αντίσταση Σύρων και Κούρδων.

Τουρκικές στρατιωτικές μονάδες εισήλθαν στη Συρία, ώρες αφότου η Άγκυρα εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές κατά του συριακού Στρατού που σκότωσαν τουλάχιστον 17 Σύρους.

Πρόκειται για δύο μηχανοκίνητα Τάγματα και δύο λόχους ειδικών δυνάμεων που εισήλθαν στο συριακό έδαφος στην περιοχή του Κομπάνι, ένα από τα σημεία της τουρκικής προώθησης, υποστηριζόμενα από έξι τουρκικά επιθετικά ελικόπτερα Τ-129 ATAK.

Τουλάχιστον 50 άρματα μάχης και ΤΟΜΑ, όπως επίσης και κινητές πυροβολαρχίες SHORAD, μαζί με ατέλειωτες φάλαγγες αυτοκινούμενων πυροβόλων

Μονάδες του τουρκικού Στρατού εισήλθαν και στην Αφρίν που έτσι ή αλλιώς είναι υπό την κατοχή των Τούρκων, αλλά και στο Χαλέπι.

Αν καταφέρουν και μείνουν στο Χαλέπι, θα έχουν καταφέρει ένα μεγάλο βήμα στο να κυριαρχήσουν στην βόρεια Συρία

Στο Κομπάνι, που κατοικείται από κουρδικούς πληθυσμούς σκοτώθηκαν 11 άτομα.

Συριακή στρατιωτική πηγή είπε στο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA ότι «τουλάχιστον τρεις Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν. Οποιαδήποτε επίθεση στις θέσεις μας θα αντιμετωπιστεί με άμεση απάντηση», πρόσθεσε.

Συριακές μονάδες ανθίστανται στην περιοχή του Χαλεπίου, ενώ και στην περιοχή του Κομπάνι ακούγονται πυρά από πλευράς Κούρδων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας