Τουρκικά-ΜΜΕ: «Πάμε κολυμπώντας στο Καστελόριζο-Οι Άγγλοι έδωσαν το νησί στην Ελλάδα»

667
Πάμε κολυμπώντας στο Καστελόριζο

Oι Τούρκοι βάζουν εκ νέου στο «στόχαστρο» το Καστελόριζο την στιγμή που ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ εξισώσει την επιτιθέμενη Τουρκία που θέλει να πραγματοποιήσει αποβάσεις σε ελληνικά νησιά, με την Ελλάδα.

O διευθυντής της εφημερίδας Hurriyet, Αχμέτ Χακάν ανέφερε ότι «κολυμπώντας μπορώ να πάω στο Καστελόριζο; Ένας καλός κολυμβητής μπορεί. 2100 μέτρα από την Τουρκία». 

Πρόσθεσε δε ότι «είναι παράδοξο αυτό το νησί να ανήκει στην Ελλάδα», ενώ ο καθηγητής του τμήματος Στρατηγικών Ερευνών στο Πανεπιστήμιου, Atlinbas, Εραϊ Γκιουτσουλέρ απάντησε ότι «οι Άγγλοι πίεσαν και το έδωσαν στους Έλληνες». 

Ο διευθυντής της Hurriyet, Αχμέτ Χακάν είναι εκ των εμπίστων του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν σχεδόν το ίδιο με το Ιμπραχήμ Καραγκιούλ που διευθύνει την μιντιακή ναυαρχίδα των ερντογανικών, την Yeni Safak.

To Καστελόριζο ενοχλεί ιδιαίτερα τους Τούρκους καθώς αν δεν υπήρχε θα μπορούσαν να έχουν την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ που θέλουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτεμπεργκ «ξέπλυνε» σημερα την Τουρκία για τις εχθρικές και απαράδεκτες συμπεριφορές της.

απαραίτητη την εύρεση λύσης για την άμεση εισδοχή της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ«με εξεύρεση κατάλληλων απαντήσεων στις τουρκικές ανησυχίες περί τρομοκρατίας».

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Προτρέπουμε την Ελλάδα και την Τουρκία να λύσουν τις διαφορές τους στο Αιγαίο με πνεύμα εμπιστοσύνης και συμμαχικής αλληλεγγύης. Αυτό σημαίνει αυτοσυγκράτηση, μετριοπάθεια και αποχή από κάθε ενέργεια ή ρητορική που θα μπορούσε να κλιμακώσει την κατάσταση. Σε μια εποχή που ο πόλεμος του (σ.σ. προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ) Πούτιν κατά της Ουκρανίας έχει διαλύσει την ειρήνη στην Ευρώπη, είναι ακόμη πιο σημαντικό για τους Σύμμαχους να είναι ενωμένοι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας