Τουρκία: Επιστολή στον ΟΗΕ επιστροφής ελληνικών νησιών-«Η Ελλάδα παραβίασε τις συνθήκες»

530
Τουρκία: Επιστολή στον ΟΗΕ επιστροφής

Με επιστολή της στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, η Τουρκία η Άγκυρα υποστηρίζει ότι «Τα νησιά του Αιγαίου παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με μειωμένη κυριαρχία και υπό όρους, οι οποίοι έχουν παραβιαστεί, άρα τίθεται αυτόματα θέμα επαναφοράς στην προγενέστερο ιδιοκτησιακό καθεστώς»!

Ακόμη περισσότερο υποστηρίζει ότι οι διεθνείς συνθήκες και αυτή των Παρισίων για τα Δωδεκάνησα (της οποίας η Τουρκία δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος αφού δεν την έχει υπογράψει αλλά την επικαλείται!) της δίνουν το δικαίωμα να αμφισβητήσει τους τίτλους της Ελλάδος επί των νησιών και των θαλασσίων ζωνών.

Είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία ισχυρίζεται ότι οι συνθήκες δίνουν το δικαίωμα στην ίδια να αμφισβητήσει τους τίτλους της Ελλάδος επί των θαλασσίων ζωνών και ουσιαστικά να της επιστραφούν τα νησιά!

Πλέον υπάρχει ζήτημα. Ζήτημα που ξεκίνησε από την άφεση του Oruc Reis να «αλωνίζει» ανενόχλητο επί τρεις μήνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα μέχρι και δύο μίλια από τις ελληνικές ακτές το 2020 (Αύγουστος-Νοέμβριος) και τον τουρκικό Στόλο να επιβάλλει «διά της ισχύος» την παρουσία του.

Επίσης «καλεί την Ελλάδα σε διάλογο για την κυριαρχία των νησιών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας