Το Severodonetsk έπεσε, κρίσιμη ημερομηνία 26/6

989
H ρωσική ηγεσία έχει θέσει την 26η Ιουνίου ως προθεσμία για τις ρωσικές δυνάμεις να φτάσουν στα διοικητικά σύνορα της Περιφέρειας Luhansk… κατά τους Ουκρανούς

Ενώ η Ρωσική προέλαση συνεχίζεται, η κρίσιμη στρατηγικά πόλη Severodonetsk στο Luhansk έπεσε στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων επίσημα αφού το αναγνωρίζουν και οι Ουκρανικές δυνάμεις… ο D. Peskov ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε ότι «η Ρωσία δεν θα εμπιστευτεί ποτέ ξανά τη Δύση, ενώ τόνισε ότι η κρίση λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία θα είναι μακράς διάρκειας».
«Ναι, θα είναι μια μακρά κρίση.
Δεν θα εμπιστευτούμε ποτέ ξανά τη Δύση» ανέφερε ο Peskov, o οποίος τόνισε ότι η Ρωσία δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες που συνελήφθησαν στην Ουκρανία δεν θα καταδικαστούν σε θάνατο.

Τι συμβαίνει στο εργοστάσιο Azot;

Οι ουκρανοί στρατιώτες του εθνικιστικού τάγματος Aidar απελευθέρωσαν περίπου 30 πολίτες που κρατούσαν ομήρους στο εργοστάσιο χημικών Azot στο Severodonetsk.
Τα Εθνικά Τάγματα, που κατείχαν θέσεις στο εργοστάσιο του Azot στο Severodonetsk, απελευθέρωσαν μερικούς από τους αμάχους από το εργοστάσιο, περίπου τριάντα, ίσως και λίγο περισσότερους.
Στο Severodonetsk έως και 1.200 πολίτες κρατούνται όμηροι στο έδαφος του εργοστασίου Azot.

Στον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων το Severodonetsk, μάχες μόνο στο Azot

Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Hanna Malyar ανέφερε ότι η ρωσική ηγεσία έχει θέσει την 26η Ιουνίου ως προθεσμία για τις ρωσικές δυνάμεις να φτάσουν στα διοικητικά σύνορα της Περιφέρειας Luhansk, κάτι που πιθανότατα θα οδηγήσει σε εντατικές προσπάθειες για τον πλήρη έλεγχο του Severodonetsk που σε πολύ μεγάλο βαθμό έχει περιέλθει στον έλεγχο των ρώσων…
Ο επικεφαλής της περιφερειακής κρατικής διοίκησης του Luhansk, Serhiy Haidai, ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν όλο το Severodonetsk εκτός από τη βιομηχανική ζώνη ήδη από τις 20 Ιουνίου.
Είναι η πρώτη ρητή ουκρανική επιβεβαίωση ότι οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν όλο το Severodonetsk με εξαίρεση το Azot
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα συνεχίσουν τις προσπάθειες εκκαθάρισης του εργοστασίου Azot και ολοκλήρωσης των επιχειρήσεων περικύκλωσης νότια του Severodonetsk και του Lysychansk οδηγώντας τον αυτοκινητόδρομο T1302 Bakhmut-Lysychansk.

Οι ρωσικές αρχές πιθανότατα επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν τις συνέπειες του αποκλεισμού της Ρωσίας στις εξαγωγές σιτηρών της Ουκρανίας προκειμένου η Δύση να άρει τις κυρώσεις.
Η επικεφαλής του κρατικού μέσου RT Margarita Simonyan δήλωσε στις 20 Ιουνίου ότι ο λιμός που προκλήθηκε από τον αποκλεισμό της Ρωσίας στις εξαγωγές σιτηρών θα αναγκάσει τον υπόλοιπο κόσμο να άρει τις κυρώσεις προκειμένου να περιορίσει τις παγκόσμιες επιπτώσεις.
Η Ουκρανία κατέχει το 12% των παγκόσμιων εξαγωγών σιταριού και κριθαριού αλλά ο αποκλεισμός από την Ρωσία έχει παγιδεύσει πάνω από 20 εκατομμύρια τόνους σιτηρών.

Βασικά σημεία

Ουκρανικές πηγές δήλωσαν ότι η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι αποφασιστική για τις ρωσικές δυνάμεις να ολοκληρώσουν την κατάληψη του Severodonetsk.

Ουκρανικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν όλο το Severodonetsk με εξαίρεση τη βιομηχανική ζώνη Azot, όπου οι μάχες συνεχίζονται.

Ρωσικές πηγές σχεδιάζουν την προέλαση προς το Slovyansk από τα νοτιοανατολικά του Izyum και δυτικά του Lyman.

Οι ρωσικές δυνάμεις είναι πιθανό να εντείνουν τις επιχειρήσεις για την αναχαίτιση των ουκρανικών γραμμών επικοινωνίας κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου T1302 Bakhmut – Lysychansk, προκειμένου να υποστηρίξουν την κλιμάκωση των επιχειρήσεων στο Severodonetsk – Lysychansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να εστιάζουν στα βόρεια της πόλης Kharkiv προς τα διεθνή σύνορα.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις αμυντικές επιχειρήσεις κατά μήκος του Νότιου Άξονα.

Ανατολική Ουκρανία

Ουκρανικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν όλο το Severodonetsk εκτός από το εργοστάσιο χημικών Azot, όπου οι μάχες συνεχίζονται στις 20 Ιουνίου.
Ο επικεφαλής της διοίκησης της περιφέρειας Luhansk Serhiy Haidai δήλωσε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα «ελέγχουν μόνο το εργοστάσιο Azot» και ότι τα ρωσικά στρατεύματα πολεμούν εντός της βιομηχανικής ζώνης.
Ο Haidai επιβεβαίωσε επιπλέον ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το προάστιο Metolkine, αλλά ισχυρίστηκε ότι οι υπόλοιπες ουκρανικές δυνάμεις στο Severodonetsk δεν είναι ακόμη πλήρως περικυκλωμένες.
Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Hanna Malyar δήλωσε ότι η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι αποφασιστική για τις ρωσικές δυνάμεις να ολοκληρώσουν την κατάληψη του Severodonetsk και ότι η ρωσική ηγεσία έχει θέσει την 26η Ιουνίου ως την καταληκτική ημερομηνία για τις ρωσικές δυνάμεις να φτάσουν στα διοικητικά σύνορα της Περιφέρειας Luhansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις συσσωρεύουν εξοπλισμό γύρω από την Toshkivka, η οποία εξακολουθεί να είναι πολύ αμφισβητούμενη περιοχή, και αντλούν εξοπλισμό στο Starobilsk (περίπου 40 χλμ βορειοανατολικά του Severodonetsk στην κατεχόμενη από τη Ρωσία Περιφέρεια Luhansk) για να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις στο Severodonetsk από τα ανατολικά.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα συνεχίσουν να προωθούν στρατεύματα και εξοπλισμό στο Severodonetsk για να ολοκληρώσουν την κατάληψη της βιομηχανικής ζώνης την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώθηκαν στη διατήρηση θέσεων στα νοτιοανατολικά του Izyum και δυτικά του Lyman, αλλά δεν έκαναν καμία επιβεβαιωμένη πρόοδο προς το Slovyansk στις 20 Ιουνίου. Το ρωσικό κανάλι Telegram «Στρατιωτικό χρονικό» ισχυρίστηκε συγκεκριμένα ότι οι ουκρανικές θέσεις γύρω από το Slovyansk είναι πολύ καλά οχυρωμένες.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα γύρω από το Lyman πραγματοποιούν συνεχείς αεροπορικές επιδρομές και προσπαθούν να εμποδίσουν τις ουκρανικές δυνάμεις να ανασυνταχθούν σε αυτήν την περιοχή.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πλέον στόχο να κινηθούν προς το Slovyansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις προσπάθειες αναχαίτισης των ουκρανικών γραμμών επικοινωνίας ανατολικά του Bakhmut κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου T1302 Bakhmut – Lysychansk αλλά δεν έκαναν καμία επιβεβαιωμένη προέλαση στις 20 Ιουνίου.
Τα στρατεύματα της Τσετσενίας συνέχισαν επιπλέον τις προσπάθειες για να πάρουν τον έλεγχο του Zolote για να μπλοκάρουν τον αυτοκινητόδρομο T1302 Bakhmut – Lysychansk

Πόλη του Kharkiv

Οι ρωσικές δυνάμεις βόρεια της πόλης του Kharkiv συνέχισαν να επικεντρώνονται στην αποτροπή περαιτέρω ουκρανικών προελάσεων προς τα διεθνή σύνορα στις 20 Ιουνίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν νοτιοανατολικά της πόλης του Kharkiv, πιθανότατα ως απάντηση στις ουκρανικές αντεπιθέσεις νοτιοανατολικά της πόλης με κατεύθυνση προς την περιοχή Izyum.

Νότιος Άξονας – Περιφέρειες Kherson και Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώθηκαν σε αμυντικές επιχειρήσεις και βομβάρδισαν θέσεις εναντίον ουκρανικών θέσεων κατά μήκος του Νότιου Άξονα στις 20 Ιουνίου ακριβώς βόρεια της πόλης Kherson.
Η Στρατιωτική Διοίκηση της Περιφέρειας Zaporizhia της Ουκρανίας δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να μετακινούν εξοπλισμό βόρεια προς την περιοχή Vasylivka (περίπου 40 χιλιόμετρα νότια της πόλης Zaporizhia) προκειμένου να οχυρώσουν και να υπερασπιστούν τις κατεχόμενες θέσεις στη δυτική Περιφέρεια Zaporizhia.
Ο διοικητής του συντάγματος του Azov Rodion Kudryshov ισχυρίστηκε συγκεκριμένα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις στη Zaporizhia έχουν μετακινηθεί από αμυντικές σε επιθετικές θέσεις, κάτι που συνάδει με την αναφορά ότι τα ρωσικά στρατεύματα συγκεντρώνουν δυνάμεις και εξοπλισμό στην περιφέρεια Zaporizhia για να προετοιμαστούν για πιθανές ουκρανικές αντεπιθέσεις.
Οι ρωσικές δυνάμεις φέρονται να συμμετέχουν σε συνεχείς επιχειρήσεις κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου E105 (επίσης γνωστός ως M18) που διασχίζει τη Vasylivka νότια της πόλης Zaporizhia.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις πυραυλικές επιθέσεις προς Οδησσό, Mykolaiv κ.α.
cc1_12.png

cc2_12.png
cc3_11.png

cc4_10.png
cc5_11.png
www.bankingnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας