Το κατάντημα! Από τον Στ.Κασσελάκη στον Α.Χαρίτση-Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη!

1709

Ένα μικρό ιστορικό για τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα μεγάλο δράμα και σε μια φρικτή τραγωδία, για την οποία ελάχιστοι ξέρουν την αλήθεια, η οποία έχει ταφεί σε τόνους λάσπης, ψεύδους, συκοφαντιών και πολιτικής αλητείας.

Σε πεδίο άγονων και αδιέξοδων αντιπαραθέσεων έχουν εξελιχθεί και τα «δυο», συν μισό, μορφώματα που έχουν προέλθει, με ευθύνη του δήθεν «σιωπηλού» Αλ. Τσίπρα, από τον ΣΥΡΙΖΑ όπως εξελίχθηκε από τη μνημονιακή μετάλλαξη του παλιού ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο – Αύγουστο του 2015.

Τον ΣΥΡΙΖΑ στην περίοδο της ανόδου και της ακμής του δεν τον δημιούργησε ο Αλ. Τσίπρας και η ομάδα του, οπως παραπλανητικά πλασάρει το σημερινό σύστημα και ο καθεστωτικός παραπλανητικός τυπος. Ο Τσίπρας ανήλθε στην Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως ελέω Αλαβάνου, όταν ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ανοίξει τα φτερά του. Τον ΣΥΡΙΖΑ, επίσης, δεν τον ανέδειξαν ούτε αυτοί που σήμερα εμφανίζονται ως τάχα «παλιά φρουρά» του (Βούτσης, Σκουρλέτης, Φίλης, Τσακαλώτος κλπ κλπ), αντίθετα αυτοί μπήκαν στον ΣΥΡΙΖΑ και τον προηγηθέντα Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου ελέω Λαφαζάνη και του τότε Αριστερού Ρεύματος, το οποίο Αριστερό Ρεύμα διέσπασαν στη συνέχεια για να συστήσουν μαζί με τον Αλ. Τσίπρα μια νέα ομάδα κατάληψης της εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ και με άδηλο ανομολόγητο στόχο την καταστροφή του ριζοσπαστισμού του.

Λίγοι γνωρίζουν ότι η αναγέννηση του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως ήταν έργο του Παν. Λαφαζάνη και του τότε Αριστερού Ρεύματος του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο με επικεφαλής τον Παν. Λαφαζάνη συμμετείχαν αρχικά οι πάντες από τον Αλ. Αλαβάνο και τον Α. Τσίπρα, έως τους Γ. Δραγασάκη, Α. Φλαμπουράρη, Ν. Βούτση, Σκουρλέτη, Βίτσα, Φίλη κλπ κλπ και τους τότε νεολαίους Ν. Παππά, Τζανακόπουλο κλπ.

Δυστυχώς αυτό το κραταιό Αριστερό Ρεύμα υπό την καθοδήγηση του Λαφαζάνη και ενός Συλλογικού συντονιστικού το οποίο Αριστερό Ρεύμα έθεσε τις βάσεις  για την ανάδειξη και ενδυνάμωση του ριζοσπαστικού ΣΥΡΙΖΑ, διέσπασαν, πριν την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, ο Τσίπρας με τη σημερινή κακώς θεωρούμενη «παλιά φρουρά» του ΣΥΡΙΖΑ ( Βούτση, Σκουρλέτη, Φίλη κλπ) και με σκοπό, που λίγοι τότε αντιλαμβάνονταν, να μεταλλάξουν στην κρίσιμη πολιτική φάση τον ΣΥΡΙΖΑ και να τον ενσωματώσουν απονευρωμένο στο σύστημα, πράγμα που και συνετελέσθη με τη συνομολόγηση από τον Α. Τσίπρα του τρίτου μνημονίου και την μακάβρια αποδοχή των δυο προηγούμενων, τον Ιούλιο – Αύγουστο του 2015, αφού πρώτα έθαψαν, καταλύοντας τη δημοκρατία και το περήφανο «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου του 2015.

Βέβαια σε όλα τούτα συνετέλεσαν σημαντικά και οι Γ. Βαρουφάκης, Ν. Κοτζιάς, Π. Καμμένος που ελέω Τσίπρα συμπορεύθηκαν, αναλαμβάνοντας κρίσιμες θέσεις, με τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε συμμετέχοντας σε αυτόν ή σε συνεργασία μαζί του.

Όλα αυτά τα εκτρώματα που με κυρία ευθύνη του Αλ. Τσίπρα συνετελέσθησαν στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, οδήγησαν στην σποτρόπαιη διάλυση και αποσύνθεση του την οποία βλέπουμε να εξελίσσεται ταχύτατα σήμερα.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κατάντημα για τον ΣΥΡΙΖΑ, που προκάλεσε μεγάλες ελπίδες και προσδοκίες για την ανόρθωση της χώρας,  από το γεγονός ότι «δυο», συν μισό προς το παρόν μορφώματα που προκύπτουν από την κατεδάφιση του ΣΥΡΙΖΑ και εντός των οποίων γίνεται του «κουτρούλη ο γάμος» από τις εσωτερικές έριδες, έχουν ως ηγέτες (τρομάρα τους!)… τον Στ. Κασσελάκη, τον Α. Χαρίτση, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και άκουσον – άκουσον τον Π. Κόκκαλη!!!

Το «τέλος» του ΣΥΡΙΖΑ και η βαθιά κρίση που έχει περιπέσει όλη η εκτός τόπου και χρόνου Αριστερά, συμπεριλαμβανομένου και του ΚΚΕ, που διανύει μακάριο την περιστασιακή περίοδο της δημοκοπικής ευδαιμονίας του, δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο μιας παράταξης.

Αντίθετα, είναι χαρακτηριστικό σύμπτωμα της βαθιάς παρακμής, διαφθοράς και κατάπτωσης ενός ολόκληρου πολιτικού συστήματος, που τέλους του, συμπαρασέρνει τη χώρα σε μεγάλες εθνικές συμφορές, οι οποίες μόνο αν συντελεστούν, μπορεί να αφυπνίσουν ένα λαό ο οποίος, ενώ όλα γύρω του βουλιάζουν και τον πνίγουν, αντί να αντιδράσει, προσπαθεί να επιβιώσει τρώγοντας τις σάρκες του και χρεώνοντας για  να πλουτίζουν λίγοι, τις νέες γενιές.

Μονή ελπίδα για να κρατήσουμε αναμμένο το φως σήμερα και την δυνατότητα εθνικής, πολιτικής, οικονομικής και πολιτιστικής αναγέννησης είναι το «Δημοκρατικό Κίνημα Εθνικής Απελευθέρωσης» (ΔΗ.Κ.Ε.Α).

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας