Το Ισραήλ έπληξε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Ιράν – Χτυπήθηκε βάση στο Ισφαχάν!

738

Το Ισραήλ έπληξε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Ιράν ως αντίποινα για την μαζική επίθεση με drones και πυραύλους του Σαββάτου.

Ιρανοί αξιωματούχοι παραδέχονται ότι χτυπήθηκε στρατιωτική βάση στο Ισφαχάν στο κεντρικό Ιράν αλλά δεν έχει προσδιοριστεί το εύρος των ζημιών και τι αφορούν.

Κάποιες μη επιβεβαιωμένες αναφορές υποστηρίζουν ότι από την επίθεση καταστράφηκαν ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις ωστόσο οι Ιρανοί τις διαψεύδουν και κανείς δεν μπορεί ακόμα να πει με σιγουριά τι έχει συμβεί.

Υπήρξαν αναφορές ότι χτυπήθηκαν ακόμα και εφτά τοποθεσίες στο Ιράν αλλά οι Ιρανοί το αρνούνται αυτό και τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει οπτικό υλικό που να επιβεβαιώνει τις αναφορές αυτές.

Εκρήξεις αναφέρονται και στη Συρία και το Ιράκ!

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες.

Oι Αμερικανοί ξεκαθαρίζουν ότι δεν συμμετείχαν με κανένα τρόπο στην επίθεση αυτή, ωστόσο όμως είχαν προειδοποιηθεί από την ισραηλινή κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε αυτή την εβδομάδα πως επιφυλάσσεται «του δικαιώματός να αμυνθεί» έναντι του Ιράν, μετά την ιρανική επίθεση του σαββατοκύριακου με πάνω από 350 drones και πυραύλους που εξαπολύθηκαν εναντίον της ισραηλινής επικράτειάς, σχεδόν το σύνολο των οποίων αναχαιτίστηκε.

Την ίδια ώρα το Ιράν ενεργοποίησε τις πρώτες πρωινές ώρες την αντιαεροπορική άμυνα σε διάφορες επαρχίες, εν μέσω πληροφοριών για «ισχυρές εκρήξεις» στην επαρχία Ισφαχάν, μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Οι εμπορικές πτήσεις ανεστάλησαν σε πολλά ιρανικά αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένου αυτού της Τεχεράνης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων MEHR, επικαλούμενο τις αερολιμενικές αρχές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας